Bedste beskyttelse af varer?

Din mor bor langt væk, og du har lovet, at du nok skal købe og sende den vase, sådan som hun bad dig om. Det er en fin glasvase fra en glaskunstners galleri. Du var derude på galleriet og hente vasen i forgårs. Fik den lagt ned i en papkasse med en masse papiruld omkring, så den lå beskyttet imod stød på vejen hjem. Du kørte da også forsigtigt. Ikke noget med hårde opbremsninger eller pludselige sving til venstre, fordi en eller anden absolut ville overhale indenom. Nu står papkassen inde på spisebordet og venter på, at du får den pakket ind og sendt videre. Du er dog ikke helt tryg ved bare at pakke den ind i brunt indpakningspapir og, så aflevere den på posthuset. Vasen er ret kostbar – og du har ikke lyst til, at din mor skal modtage vasen i tusinde små stykker.

God kvalitet bobleplast

Du skal derfor hen til forretningen med kontorartikler. Du skal finde billig og god bobleplast, som du kan vikle om vasen, så den er endnu bedre beskyttet imod stød og slag. Fornuftigt. Du overvejer, om du også skal finde en lidt større papkasse, som du kan sætte den originale papkasse i. Det vil give et ekstra lag beskyttelse. Det vil også koste lidt ekstra i forsendelse. Men den betaler din mor. Hun har alligevel investeret i en dyr vase, så kan hun sikkert også overkomme den ekstra udgift.

Emballage engros

Du køber derfor en større papkasse, indpakningstape og en stor rulle bobleplast hos Jakodan Emballage. Indpakningspapir har du forvejen rigeligt af.

Hjemme igen skriver du et brev til din mor, som du vil lægge i kassen sammen med vasen. Og begynder du at vikle bobleplasten om vasen. Ganske forsigtigt. Det foregår på stuens gulvtæppe. Skulle du miste grebet om vasen er der ikke langt ned, hvis den vælter. Risikoen for, at den går i stykker, er mindre. Det går nemt. Du sætter indpakningstape på bobleplasten, så den bliver holdt fast. Du fjerner lidt af papirulden i kassen og lægger vasen ned i resten. Du fylder op med resten af papirulden og kan mærke, at nu ligger vasen sikkert i kassen. Dernæst finder du den anden kasse frem. Du kan se, at den er temmelig stor. Den oprindelige kasse vil ligge i den og kan rykke frem og tilbage i den store kasse. Hvad gør du. Den lille kasse skal jo stabiliseres. Mere bobleplast er svaret. Du vikler derfor resten af din bobleplast omkring den lille kasse. Som en gave, der er pakket ind – ikke i gavepapir, men i bobleplast. Den lille kasse bliver sat ned i den store. Det fungerer. Du pakker den store kasse ind i brunt indpakningspapir, og så er det bare med at få den pakke sendt.

Livrem og seler

Uden på kassen skriver du navn og adresse til din mor. Du skriver også ”Skrøbeligt” og ”Fragile” uden på kassen. Dit håb er, at postmedarbejderne vil behandle pakken forsigtigt.

Du får pakken afsted og vender hjem. Du har holdt, hvad du lovede din mor. Og hvad opdager du så lige, da du træder ind? Der ligger brevet til din mor. Det glemte du at pakke med. Ok, det bliver så til en mail til hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.