Brugt bil tjek

Lige nu står jeg i et dilemma. Jeg skal nemlig have en ny bil. Og der er to muligheder for mig:
Enten køber jeg en splinterny familiebil, som jeg bliver glad for. Eller jeg køber en brugt sportsvogn, som jeg har drømt om i årevis.

Fornuft eller lyst

Den første løsning er det fornuftige. Jeg får garanti for, at alt er ok. Jeg får gode betingelser for afbetaling på billånet.

Den anden løsning er fristende. Jeg har jo ikke nogen familie, som skal transporteres. Jeg er alene, og jeg kan lide at køre hurtigt. Men jeg får ingen garanti fra ham, der sælger bilen.

Tjek for restgæld

Han siger, at jeg bare kan lave et tjek af nummerpladen på nettet, og så vil jeg se, at der ikke er nogen restgæld i bilen, eller at der har været tidligere problemer. Det kan gøres her: https://www.nummerplade.net/restgaeld-i-bil.html Alligevel, så er der noget, der holder mig tilbage fra at slå til. Det er ellers en god handel. Manden har brug for pengene – og jeg har dem.
Jeg er virkelig i syv sind. Splittet. Kan ikke tage en beslutning. Så. Jeg tænker, at jeg skal lave et tjek.

Kontrol af nummerpladen

I min browser skriver jeg bare: ”Tjek af nummerplade.” Jeg går ind på den første, jeg ser. Skriver nummerplade nummeret i deres søgetjeneste. Får en masse oplysninger frem.

Det ser ud, som om at det er en bil, der er blevet passet på. Den har været til syn. Den har fået sine stempler og godkendelser. Der er ikke problemer med kilometertal.

Hvad andet kan jeg gøre? Jeg kan lave et crosstjek. Går ind på den næste på listen og laver det samme tjek på nummerplade oplysninger.

Jeg får det samme resultat. Lidt mindre detaljeret. Men i det store hele. Bilen er ok. Der er ikke noget at være bange for. Jeg sætter mig til at regne på økonomien. I morgen skriver jeg til sælgeren, at jeg gerne vil købe, hvis jeg kan se, at det holder sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *