Danskere og skirejser

Jeg ved, at danskerne elsker at tage på skiferie. Men hvor tager de egentlig hen for at stå på ski?
Jeg undersøgte det og fandt ud af, at skiferier i Østrig er mest populære. Aha, nu forstår jeg bedre, at hver gang jeg søger efter ”skiferie” på nettet, så dukker de der tyske navne på forskellige steder i Alperne op.

Hvad er årsagen?

Hvad er grunden til det? Jeg tænker, at det kan være, fordi det tager ikke alt for lang tid at køre til Østrig fra Danmark. Det tager faktisk ikke mere end en lang dag, så hvis man er to til at deles om at køre, så er det faktisk muligt at være i Østrig på lidt over 12 timer. Og hvis man skal med fly, så tager det kun 1,5 time – plus ventetid i lufthavnene. Måske 4 timer.

Østrig er skilandet

Måske skyldes det også, at østrigerne er venlige mennesker med en lun humor, som vi danskere forstår og værdsætter. Ej, det er nok ikke alene derfor. Jeg tror mere på, at grunden til, at skiferier i Østrig er så populære, er, at det er helt sikkert, at der er sne på pisterne, og at naturen er skøn. Der er virkelig noget imponerende over at vide, at man står på en gletsjer. Dertil kommer, at det er muligt at finde pister, som passer til alle: begyndere såvel som dygtige skiløbere. Oven i det er det nok også en vægtig grund til landets popularitet, at den østrigske gæstfrihed kan være en forstærker til familiehyggen.

Men når vi nu vælger at tage på skiferie i Østrig, så mener jeg også, at det skyldes, at det er muligt at lave mange andre ting end bare at fare ned af bjerget på den traditionelle alpine vis. Mange steder indbyder terrænet også til snowboarding, langrend eller kælkning. Snowboarding er helt sikkert meget populært blandt vovehalsene. Og så er der også det, at det også er muligt sole sig, hvis man tager på skiferie om sommeren.

Aktiviteter på skistedet

En helt anden grund til, at danskerne er glade for at tage på skiferie i Østrig, er, at mange af skisportsstederne ikke kun tilbyder ski- og snesportsaktiviteter. En hel del tilbyder også vandreture, paraglidning, wellness og gastronomioplevelser.

Så en skiferie i Østrig, er helt sikkert en god løsning for hele familien, fordi landet tilbyder, så mange ting, vi kan lave, når vi tager på skiferie. Man er nemlig ikke bundet til at skulle stå på de to brædder og risikere et brækket ben.

Det er muligt, at alle familiens medlemmer kan nyde sneen og solen på forskellig vis, uden at nogen føler sig forbigået, eller undertrykt, fordi der kun er mulighed for at stå på ski.

Min næste skiferie skal helt sikkert gå til Østrig. Egentlig har jeg det altid lidt svært med at tage steder hen, som alle andre også har besøgt. Vil gerne gå på mit eget eventyr i ferien, men i det her tilfælde er jeg med på, at det bliver Østrig. Netop fordi der er så mange ting, jeg kan prøve, så jeg kan alligevel få mit eget eventyr.

Tjek alle de bedste eventyr på ski her: https://www.skirejser.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *