De glemte nøgler

Det sker for de fleste af os: Vi glemmer nøglen derhjemme. Og det opdager vi først, når vi har brug for den efter en lang dag på arbejde og efterfølgende indkøb til aftensmaden. Vi står foran hoveddøren og roder i tasken. Nøglen har forlagt sig. Du ved, det der med dametasker og orden – lidt en besværlig måde at sige ”Kaos” på, ikke? Nøglen er væk. Og du kommer i tanke om, at du glemte den.

Ring til låsesmeden

Heldigvis glemte du ikke din mobiltelefon. Så du kan ringe til en billig låsesmed i København, der kan komme og hjælpe dig. Du bliver måske nødt til at bruge din telefons browser til at finde en låsesmed i København, der har tid. Men du finder låsesmeden og du ringer op. Han lover at komme i løbet af den kommende time.

Du står så der på trappen – med himmelvendte øjne, røde kinder og ærgrelse i sindet: Den vidunderlige is, du købte og som du havde planlagt som en overraskende lækker dessert, vil smelte her i varmen. Du ærgrer dig også, fordi indkøbsnettet bliver snavset, af smeltet is og kødsaft fra de der bøffer. Nej, nu må han altså komme – den der låsesmed. Kan du sagsøge ham og søge om erstatning for en ruineret romantisk middag med kæresten? Det ved du udmærket godt, at du ikke kan. Men tanken er da sjov at lege med, imens du venter på at låsesmeden kommer.

Alle har prøvet det

Du må finde dig i, at I bliver nødt til at gå ud og spise. Og du må væbne dig med lidt tålmodighed. Din låsesmed her i København har nemlig meget travlt. Alle glemmer nøglerne og alle vil gerne låses ind på det samme tidspunkt – eller i det mindste det samme tidsrum. Som regel mellem kl. 16:00 og 17:00!

De københavnske låsesmede kan simpelthen ikke nå ud til alle på samme tid. Du står og knurrer af arrigskab. Du ved, at der er stadig mindst tre kvarter, til låsesmeden er hos dig. Du har allerede fundet dit ID frem, så du kan vise ham, at du har adgang til din egen bolig. Dit arrige temperament vil ikke falde til ro: Hvorfor skal du vise ID, når du bare skal ind i din egen bolig? Du ved det godt: Du kunne jo være en person, der ikke har adgang til boligen. Derfor. Du skal altid vise, at du har ret til at komme ind i boligen. Og ja, når låsesmeden ankommer, så kan det godt være, at han kan genkende dig.

Vesterbro låsemed

Men hvis du nu havde fundet en låsesmed på Vesterbro her, som kun undtagelsesvis ville køre ind til din bolig og komme dig til undsætning, skulle han så ikke også være sikker på, at du har adgang til boligen? Vær nu rimelig. Du må acceptere at indkøbsnettet skal i vaskemaskinen og at du skal ud og spise i aften. Du må undvære den lækre is til dessert. Men du skal være glad for at låsesmeden, som du ringede til, kom så hurtigt, som han gjorde. Lidt taknemlighed for, at nogen løber stærkt, vil klæde dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *