Derfor bør du have en indboforsikring

En indboforsikring er din garanti for sikkerhed

Det kommer som en overraskelse for de fleste, der flytter hjemmefra, at de månedlige udgifter er så store, som de er. En af udgifterne, som de færreste af har hørt om før, er indboforsikringen.

Nogle fristes til ikke at tegne en forsikring, men det er en dårlig ide. For en indboforsikring er en garanti for at få erstatning fra forsikringsselskabet, hvis der sker skader med dine ejendele – den dækker med andre ord skader fra for eksempel brand, tyveri og indbrud, hærværk eller uheld, der kan ske i hjemmet, eller for dine ejendele som bilen, cyklen, båden eller computeren af den ene eller anden grund.

Uden forsikring

Uden en forsikring er dit tab på sådanne skader og mistede ejendele tabt, og dine udgifter er tabt for evigt – derfor bør du have en indboforsikring fra den samme dag, du flytter til din egen adresse. Det er dog vigtigt at nævne, at du selvfølgelig skal have sikret dine ejendele så godt som muligt – altså huske at låse cyklen og vinduet til boligen og slukke vandet i badekarret for at forsikringen dækker, hvis uheldet skulle være ude!

En indboforsikring dækker i øvrigt hele husstanden. Den dækker også for din samlever og dine børn, der bor på samme adresse, og det samme gælder naturligvis for hjemmeboende børn. Du skal altid sætte dig grundigt ind i den forsikringspolice, som forsikringsselskabet tilbyder dig, for der kan være forskelle på, hvor meget der bliver dækket. Du kan dog altid være sikker på, at der er regler i loven for, hvad indboforsikringen mindst skal dække.

Der er ingen grund til at risikere ikke bare at miste kære ejendele, men også miste den værdi de repræsenterer. En indboforsikring er en udgift i enhver husholdning, men det er intet at sammenligne med det personlige og værdimæssige tab, og derfor bør du have en indboforsikring.

En indboforsikring dækker ikke, hvis du har en speedbåd eller jetski. Her kræver det en lovpligtig ansvarsforsikring til båd: https://redningsvest-nu.dk/baadforsikring/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *