Dette skal du undgå, hvis du vil købe en ejerbolig

I dag har mange valgt at investere i en ejerlejlighed, da renten er historisk lav i de mange banker landet over. Dog er huspriserne også blevet skubbet i vejret, og derfor kan det også være en dyr fornøjelse. Går du med drømmen om at købe din egen bolig, så får du her nogle gode råd med på vejen. Vi har samlet nogle tips til, hvad du bør undgå at gøre både før og efter, du har lånt penge, og hvilken type af lån der er bedst for dig. Mange vælger nemlig de billige lån til f.eks. udbetaling, men det kan blive en dyr fornøjelse for dig.

Kviklån og billige lån

For at fortsætte historien om de billige lån, så er det en af de ting, du bør undgå at sidde i klemme med, og især inden du skal ned og snakke med banken. Mange danskere gør brug af billige forbrugslån og kviklån online, hvor du nemt og hurtigt kan ansøge om at låne penge. Der stilles ikke særlige krav, og derfor kan langt de fleste få pengene udbetalt inden for få dage. Det eneste de glemmer at tjekke op på er de dyre renter og gebyrer, der er forbundet med disse låntyper.

Har du optaget et billigt lån inden du besøger banken, så vil du allerede stå til at skylde penge. Problemet er her, at du kommer til at skylde langt flere penge end bare dit lån. Derfor kan det mindske dine lånemuligheder markant, da du er nødt til at få det afbetalt hurtigst muligt. Overvejer du billige forbrugslån til din udbetaling, så er det også en dårlig idé. For igen vil det koste dig langt mere hver eneste måned. Så er det bedre at vente lidt, indtil du har pengene.

Sæt dig ikke for dyrt

Jo mere, desto bedre. Sådan lyder det mange steder, og der kan også være noget om det. Om det så er beliggenheden eller lejlighedens størrelse, er underordnet, men mere koster også flere penge. Når du taler med banken, så vil de typisk kunne låne dig et maksbeløb ud fra dine ønsker om bil og andet til hverdagen. Men du skal altid huske på, at det også kan være en ulempe at sætte sig for dyrt i en ejerbolig.

Sætter du dig i en dyr bolig nu, hvor du har købt for et beløb, der var tæt på dit maks, så kan det også ende galt. For hvis priserne begynder at falde igen, så vil du sidde med en dyr bolig, som du måske ikke har råd til at sidde i. Samtidig vil en dyr bolig også betyde, at du ikke længere kan have råd til alt det sjove. Derfor skal du overveje en ekstra gang, hvor meget du vil låne.

Du bør ikke spare penge på papirer

En sidste ting, du ikke må gøre, hvis du vil købe en ny bolig, er at forsøge at spare penge på det vigtige papirarbejde. Det kan være ting som tilstandsrapport, pantebrev og meget andet. Selvom det virker som nogle småting, så kan det også blive en ualmindelig dyr post for dig ud i fremtiden. Især tilstandsrapporten er vigtigt, da der kan gemme sig nogle voldsomme skader på din nye bolig, selvom du ikke kan se dem med det blotte øje.

Vælger du at spare papirarbejdet væk, så kan du også risikere at blive snydt i handlen eller at stå med ansvaret for noget, der var sælgers pligt at gøre. Derfor skal du altid undgå at spare de småpenge, det drejer sig om i det store hele. I stedet kan du føle dig tryg ved dit boligkøb og glæde dig til at flytte ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *