En købermægler?

Min søn vil gerne eje sit eget hus. Men det kniber lidt med økonomien. Han og hans veninde har et barn sammen, og de har virkeligt brug for mere plads. Den lille lejlighed, de har inde i byen, er de godt på vej til at vokse sig ud af.

Ud på landet

De har også en drøm om at flytte på landet. Han arbejder som selvstændig. Det er et eller andet konsulentarbejde, så han er vant til at skulle rejse rundt i landet for forskellige kunder. Hans kæreste er freelancer. Hun arbejder altid hjemmefra. Det er jo ideelt for dem, nu hvor de venter nummer to. Og det, at hun kan vælge at arbejde, når den lille er lagt i seng, er en fordel. Hun er meget opmærksom overfor, at deres børn skal have en tryg opvækst, og har selv valgt at sige nej tak til forskellige jobs, som hun er blevet tilbudt. Også selv om det ville have kunnet give dem en bedre økonomi.

Nu er det sådan, at jeg har en bolig lidt uden for byen. Den ligger i en lille flække med gadekær og brugsforening. Jeg har tilbudt dem, at de kan købe den billigt. Til 85% af vurderingen. Det ville give dem en mulighed for at få en større bolig. Og for at komme ud af byen, men ikke så langt væk, at de ikke kan komme på besøg her hos mig.

Rådgivning hos en købermægler

Da jeg gav dem tilbuddet, var de rigtigt glade. De ville gerne lige se boligen først. Så vi tog på udflugt for at se på ejendommen. Min søn kunne godt huske huset. Hans kæreste syntes, at det var et dejligt hus. Hun var også imponeret over haven. Vi talte lidt frem og tilbage om det, og vi endte med, at de bør finde noget køberrådgivning (se her), eller en købermægler, så de kan få hjælp til at det her med at få alle dokumenterne i orden. Der vil jo være noget med et skøde, der skal skrives om. Det må de stå for. Jeg skriver bare under på papirerne, de vil have. Prisen er ligesom sat: 85% af vurderingen. Det giver dem et pusterum mht. deres budget. De spurgte mig om, hvordan jeg havde fundet ud af, at det er tilladt at sælge en fast ejendom til familiemedlemmer til en pris, der ligger under vurderingen.

Husk testamente!

Jeg forklarede dem, at jeg har fundet en rigtig god advokat. Han giver mig testamente rådgivning, men ved også en del om bolighandel.

Da jeg talte om det her med testamente rådgivningen så min søn på mig. Hans store, brune øjne var næsten fulde af tårer. ”Mor!” ”Ja, min dreng, det er der intet ondt i, at jeg får lavet. Det kan jo altid laves om. Men jeg har faktisk nogle ting af værdi, som jeg ikke vil have, at du og dine søskende kommer op og skændes om, hvem skal have. Mor bestemmer.”

Efter udflugten fik vi sat hushandelen i stand. Der er lige kommet en mail om, at der er noget med skødet, som jeg skal komme ind til notaren og få skrevet under på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *