Er sjov teambuilding nok?

Du er ret tilfreds. Du kigger ud over din have. Den er smuk. Og det bedste: Lige nu er der fire unger i alderen ni til fjorten år derude – og de har fundet på en eller anden leg, der involverer, at de tømmer dit redskabsskur. Du kan se, at trillebøren vælter ganske ofte. Du fniser. Griner. Og er ligeglad med roderiet ude i haven, som ungerne vil efterlade lige om lidt.

De er et godt team

Er du lidt mærkelig? Muligvis. Men du er også den stolte far. Dine børn har nemlig et ret godt teamsamarbejde i gang. Du kan se, at den mindste slider og slæber. Du kan også se, at den mellemste gør, hvad han er blevet bedt om at gøre, men uden det helt store engagement. Din ældste kommanderer og forklarer hvorfor dit og hvorfor dat. Jo, det er godt team, de der unger.

Du tænker ikke mere over det. Vender dig bort fra vinduet, så du ikke står og falder i staver. Du skal ind til din PC og have noget arbejde fra hånden. Og ja, opgaven, som du skal løse i dag, skal sendes til en kollega i morgen, så hun kan inkorporere det, som hun ved mest om. Du får løst opgaven. Sender den til kollegaen. Egentlig håber du, at hun holder fyraften. Men det gør hun ikke. Du får lynhurtigt en bekræftelse på, at hun har modtaget din mail. Takker dig for den gode indsats og håber, at hun kan trække på dit feedback, når hun har haft fat i det du sendte.

Godt samarbejde

Naturligvis kan hun regne med feed back fra dig. I er et godt team. I har en god tone imellem jer. I har også respekt for den viden, som I hver især besidder. I har et godt team samarbejde og jo, du har ofte spurgt dig selv om, hvorfor jeres samarbejde går så godt?

Har det noget at gøre med, at I er en kvinde og en mand med ligeværdighed som basisbegreb for arbejdet? Har det noget at gøre med, at du føler, som mand, at du skal beskytte hende? Og at hun – som kvinde – vil og tør acceptere den beskyttelse? Nej, dine tanker er ude i noget vrøvl. Det har intet med ligeværdighed og beskyttelse at gøre. Det har noget at gøre med, at I erkender, at I er forskellige og udnytter de forskelligheder. Ingen tænker ens. Dine tanker om et emne kan hjælpe din kollega. Hvis du må udtrykke dem. Og hvis han eller hun kan forstå dig, når du udtrykker dem.

Gensidig respekt og teambuilding for sjov

Teamsamarbejde handler om gensidig respekt for forskelligheder. Men det handler også om, at alle medlemmer på holdet lærer at kommunikere på en måde, som alle forstår. Det nytter jo ikke, hvis du begynder at tale latin, hvis ingen forstår dig. Et godt team samarbejde bygger derfor også på nogle regler, der skal overholdes – og det er mere end hvad du kan lære på en dag med for eksempel sjov teambuilding. Og her taler vi ikke kun om dem, som lovgivningerne foreskriver. Nej vi taler om regler, som teamet selv har udviklet og skal overholde – Fx i forhold til intern og ekstern kommunikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *