Få mest muligt ud af den digitale selvbetjening

Er du én af dem, der føler, at digital selvbetjening er blevet ensbetydende med forringet service og nedskæringer? Sådan er der nogle, der har det, men alligevel har digital selvbetjening også ført mange positive elementer med sig. Faktisk har de digitale tilbud gjort mange ting lettere. Det gælder både kontakten med lægen og børnenes skole samt reservationerne på biblioteket og rettelserne i forskudsopgørelsen.

 

Muligheden for digital post er også værd at bemærke. Denne løsning har været med til at effektivisere sagsbehandlingen, og har samtidig mindsket miljøbelastningen. I forlængelse heraf er det også blevet meget lettere at holde styr på sine breve, når de alle sammen findes digitalt.

Kontakten med banken og det offentlige

Hvornår har du sidst været i banken? Eller på rådhuset? Det er sikkert længe siden, for med den moderne teknologi, behøver man ikke at mødes med sin bankrådgiver eller sin sagsbehandler i samme omfang som tidligere. Det sparer tid og i sidste ende også penge. Du kan dermed bruge din tid på sjovere ting end et besøg i banken.

En stor del af den digitale kontakt med det offentlige kan enten klares på borger.dk eller med e-Boks. Begge dele byder på en sikker og effektiv kommunikationsvej, og i e-Boks kan du desuden modtage digitale breve, som ikke er fra det offentlige. Det gælder f.eks. telefonregninger, lønsedler og meget mere fra private virksomheder.

Mere end en postkasse

Med en digital postkasse er du med til at spare bunkevis af papir. Tænk blot på de mange breve, du før i tiden modtog med posten. Nogle af dem blev måske endda væk imellem hinanden. Det sker ikke i dag, hvor alle henvendelser fra det offentlige kommer direkte til dig i din digitale postkasse.

Benytter du e-Boks, er der faktisk tale om mere end bare en postkasse. Som bruger af e-Boks har du nemlig mulighed for at gemme vigtige dokumenter og filer, så du altid kan finde dem igen. Samtidig har du adgang til dokumenterne uanset hvor, du befinder det.

Du bestemmer selv hvad du gerne vil gemme i din e-Boks. Du har 1 GB til rådighed, og alt du lægger op, bliver gemt i skyen. Og det er helt sikkert – det er nemlig kun dig, der har adgang til de digitale mapper, du opretter her.

En digital bank

Du kan også få breve fra din bank leveret direkte i din e-Boks. Når du opretter din e-Boks, bliver du bedt om at tage stilling til, hvilke breve du gerne vil modtage. Her kan du krydse rubrikken af, som dækker banker og pengeinstitutter. På denne måde kan du samle dine kontoudtog og andre dokumenter ét sted.  

En anden genial selvbetjeningsløsning er naturligvis mobilepay. Den smarte app har for alvor sat sit præg på online-handel, og langt de fleste danskere har for længst oprettet en mobilepay-bruger. Ikke nok med at du nemt kan overføre penge til andre – du kan med det samme se overførslen på din konto.

Tidligere skulle der en klassisk bankoverførsel til, og havde du ikke samme bank som modtagere, gik der som regel en dag, inden modtageren kunne se indbetalingen. Så selvom du måske synes, at den digitale selvbetjening har taget overhånd, er der alligevel mange positive elementer at tage med videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.