Fart på web

Tilbage i internettes spæde start var det kun firmaer med et vist potentiale, der var online. At have en hjemmeside var ikke nødvendigvis forventet – det var et ekstra plus. Sådan er det ikke mere, og sådan har det ikke været længe. Er du ikke på nettet med din egen hjemmeside, eksisterer du nærmest ikke. Og nu er det næste skridt i denne evolution i fuld gang:

Hastighed!

Ingen anfægter, at der er 2 ekstremt vigtige ting at tage hensyn til i forhold til hjemmesider og webshops:

  1. Mobilvenligt design
  2. Hastighed

Den med mobilvenligt design hænger sammen med, at flere og flere primært benytter deres smartphone til at surfe på nettet, købe varer etc.

Hastigheden hænger sammen med det ovenstående – og så en ekstra og yderst vigtig ting: Hjemmesidens hastighed har stor betydning for, hvordan Google vælger at placere den i søgeresultaterne.

En langsom hjemmeside placeres typisk dårligere end en hurtig hjemmeside.

Men hvad er så hurtigt ok?

Hvor hurtig skal en hjemmeside være?

Der er ikke et 100% entydigt svar på det spørgsmål, da det afhænger af kompleksiteten på den pågældende hjemmeside og dens enkelte undersider. Men tommelfingerregler er det muligt at opstille:

Helst skal den være hurtigere end 1 sekund om at indlæses på en mobiltelefon.

Hvordan gør man sin hjemmeside hurtig?

De lavt hængende frugter er dine billeder og grafik, der skal være komprimerede og beskåret til rette størrelse. Men det er kun en ganske lille del af det, og lad os være ærlige og sige, at der skal eksperter til i næsten alle tilfælde, hvis du virkelig skal sætte fart på din webshop eller hjemmeside.

En af de bedste til det i Danmark er ekspert i hastighedsoptimering Kim Tetzlaff

Det er ganske imponerende resultater, han kan fremvise og dokumentere. Hvis du er i en hård konkurrence på nettet (og hvem er ikke det?), er det klart alle pengene værd og mere til.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *