Ferieboliger sommer og vinter

Hvis du og din familie sidder og kigger på forskellige rejsebureauers afbudsrejser her i stormen og regnvejret, så har du min fulde forståelse. Det ville bare være så skønt at komme væk fra det modbydelige vejr og kulden.

Der er bare et men, ved at tage på afbudsrejse: Du ved ikke, hvad du egentlig får for dine penge. Du ved heller ikke, hvor du havner. Jo, du ved, at du skal til afsted til et sted på den spanske solkyst. Men det er det hele.

Hus eller lejlighed

Du får ikke oplysninger om, hvor stor den feriebolig eller ferielejlighed, I skal bo i, er. Du får kun meget få oplysninger om selve byen, som resortet ligger ved. Og hvem gider at spise tapas hver eneste dag – syv dage i træk?

Næh, du, er det så ikke meget bedre at tænde op i pejsen, så I kan hygge jer ved ilden, spille kort og bare vente på, at uvejret forsvinder? I kan jo bruge tiden på at planlægge den næste bilferie. Hvor skal I hen? Hvad kunne I tænke jer at opleve? Skal I være væk i fire, syv eller ti dage? Osv.

Harzen slår aldrig fejl

Et forslag herfra er, at I kigger på ferielejligheder i Tyskland. Dér findes der skønne steder. Det kunne fx være en ferielejlighed i Harzen, hvor foråret faktisk kommer lidt tidligere end heroppe i Danmark. Et ideelt sted, at bruge vinterferien.

Der er ikke så forfærdeligt langt at køre til Harzen. Det betyder jo, at I selv kan time opholdet dernede, så det passer ind i jeres tidsramme. Det er jo ikke sikkert, at I begge to kan få fri alle dagene i fx børnenes vinterferie.

Skiferien i Norge

Og ja, selvom vinterferien oftest bliver brugt på en skiferie i Norge med dem her, så er det måske rart med lidt forandring? Almindelig gang i naturen er jo også sundt. I behøver ikke absolut at skulle ud på ski – og få ømme muskler, fordi I var lidt dovne og ikke fik trænet.

Selvom Harzen ofte bliver forbundet med eventyr – smukke prinsesser og slotte, forbudt kærlighed og skove – så er der jo mange andre seværdigheder i Harzen. Det vil sikkert være muligt at kunne køre i et badeland en dag og bare nyde varme og lys ved et af de bassiner, hvor ungerne kan boltre sig med rutsjebane, bølger og leg. Det vil da også være muligt for jer at kunne komme hjem hurtigt, hvis der sker noget. En kan blive syg – eller der kan opstå en akut situation derhjemme. Kunne I komme hurtigt hjem, hvis I sad i en feriebolig et eller andet sted nede i Spanien? Nej, her måtte I så vente på flyet hjem. Eller påtage jer udgifterne til flybilletter. Med en kør-selv ferie er I bedre stillet. Friheden, I har ved selv at kunne bestemme hvor og hvornår og hvor længe, er uvurderlig.

Brug derfor din tid fornuftigt her i uvejret: Hyg dig med familien, planlæg vinterferien, find en skøn feriebolig i Tyskland og lad drømmene om sol og sommer i Spanien ligge i fred. Det er nemlig også efterår dernede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *