Glas og bestik

Jeg har været på udkig efter et flot stel i lang tid nu. Det er lidt et problem derhjemme. Jeg kan faktisk godt lide det her musselmalede stel, man kan få i mange forretninger med køkkenudstyr. Jeg synes, det er pænt. Men det findes jo i alle hjem, så jeg holder mig fra at købe det. Og jeg har det sådan, at jeg gider ikke at købe noget, som alle andre også har. Når mine gæster kommer, så skal de have en særlig oplevelse. Derfor så skal maden ikke serveres på musselmalet stel. Det er faktisk også ret kostbart.

Blå kant

Stellet, jeg har, tror, jeg er gået ud af produktion. Det er meget enkelt, men flot. Jeg tror, man kaldte det for Blåkant, dengang det kom frem. Men det er næsten umuligt at finde i dag. Jeg har efterhånden fået slået en del tallerkner itu, så jeg synes, at jeg har brug for et nyt.
Jeg kan godt lide, at bordet ser flot ud, når gæsterne kommer. At der sidenhen bliver spildt vin og cola på dugen, er en anden sag. Sådan er det.

Men da jeg ikke kan få suppleret mit Blåkant, er jeg på udkig i alle de butikker, jeg kommer forbi. Jeg er ved at indkredse, at jeg bare skal finde et flot, hvidt stel. Det kan bruges til alt. Og er nemt at bygge et flot bord op omkring. Så det bliver nok bare noget hvidt. Uden dekoration. Helt simpelt.

Nye glas

Men det betyder så, at jeg også skal finde nye glas. Vin- og vandglas. De skal være flotte. De må gerne være lavet af krystal og have nogle indgraveringer. Det kan give en meget flot og festlig effekt. Og hvis stellet bare er hvidt, så vil det være flot, hvis glassene kan afspejle farver i lyset. Det kan krystalglas. Problemet er bare, at de kan være temmelig skrøbelige, så jeg skal stå og vaske dem op i hånden efter en middag. Det kan hurtigt løbe op i 18 – 24 glas. Det er mange. Gider jeg det? Er det ikke nemmere så at købe nogle billigere, der kan gå i opvaskemaskinen, og man er ikke ked af det, hvis ét går itu?

Godt med bestik

Jeg skal vist endnu en tur ned til isenkræmmeren for at se endnu en gang, hvad de har. Måske kan det inspirere mig lidt til middagen, vi holder for vennerne på lørdag. Det ville være rart at kunne få det afklaret i dag. Heldigvis har jeg ikke brug for at købe supplement til mit bestik. Jeg har rigeligt med sølvbestik. Det skal bruges. Jeg har arvet bestikket efter min oldemor. Og det er flot. Måske skulle jeg tage et fotografi af det, inden jeg render ned til isenkræmmeren. Så kan jeg se, om stel og glas vil passe til det, når jeg står i butikken. Dugen og servietterne er ok, der er ikke noget at hænge ud på det. Skal jeg bruge servietringene, jeg arvede også? Jeg er meget i tvivl. Har jeg nok af dem? Nej, der er kun 5. Vi bliver 8.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *