Gør computerfingrene grønne

Du arbejder hjemme. Bruger langt størstedelen af din dag foran en skærm, og kommer måske ikke engang ud at røre dig. Det kan være svært at komme i gang med det helt store motionsprojekt, og måske er der ikke den helt store motivation til netop dette. Heldigvis er der et rigtig fint alternativ til at komme ud og røre sig; havepleje. Det er nemlig slet ikke så svært som det lyder. Der er nemlig mange muligheder for at lære det hurtigt. Herunder får lidt råd til hvordan, og gode grunde til at begynde på netop dette.

Et godt alternativ til at komme ud og røre sig

Havepleje er måske noget din farmor er fanatisk over, men det betyder ikke at det ikke er for alle aldre. At gå rundt i haven og passe og pleje diverse planter og træer, er meget mediterende og føles som balsam for sjælen. Det gør det af forskellige grunde. En ting er, at det er med til at føle du har udrettet noget om dagen. Ikke nok med at man føler det, men det bliver også synligt når tingene springer ud i fuld galop. Følelsen af at bruge ens egne hænder til at skabe noget visuelt og brugbart i ens egen have, er en følelse som nærmest er uerstattelig. En anden ting er også, at man kommer lidt væk fra skærmene og generelt ”den virkelige verden”. Når du plejer din have, er dét det eneste der betyder noget.

Hvordan gør man så?

Ja. Hvordan klarer man så ærterne? Bogstaveligtalt. Det kan eksempelvis være svært at afgøre hvornår det er beskæring af æbletræer årstid eller hvordan det foregår med bestøvning af brombær. Heldigvis er internettet fuld af løsninger og muligheder. Google er din bedste ven! Der er nærmest ikke noget man ikke kan finde på internettet. Først og fremmest er der rigtig mange gode video-guides på YouTube, hvor der både er en der står og forklarer hvordan man gør det, og hvor du samtidigt kan visuelt se hvordan man gør tingene. En anden måde hvorpå du kan lære at få grønne fingre, er ved at spørge dine bedsteforældre. Havepleje for vores kære ældre borgere, er generelt bare blevet til en ekstremsport. Der er ingen tvivl om, at de har en masse tricks i ærmet. De vil måske også gerne både vise dig det, og hjælpe dig med det. Så ingen grund for at vente! Begynd allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.