Grej til et band

Vi er rigtigt mange, der godt kan lide at spille musik. Og vi har alle sammen på et eller andet tidspunkt drømt om berømmelse og det søde liv som musiker. Det er der slet ikke noget galt i. Nogle har forfulgt drømmen og har fået berømmelse. De fleste har ikke. Det har dog ikke taget nydelsen fra os, når vi sidder og jammer sammen med en eller flere gode venner. Det har ikke fået os til at stoppe med at spille musik. Og ja, selvom vi ikke længere er helt unge, så kan vi da godt stille op som det gode gamle rockband til en fest. Og det gør vi.

Vi har alt udstyret

Vi har hele udstyret med, når et familiemedlem gerne vil have, at vi spiller til deres fest. Både højtalere, lamper, forstærkere og en god billig røgmaskine. Det plejer at være rigtigt sjovt at spille til den slags fester. Det er noget mere ’intimt’ end til en koncert – og vi får da lige så meget sjov som festens gæster. Og det er bekræftende, at vi stadig kan spille op til dans. Det er virkeligt sjovt. Her på det sidste er vi så – i vores lille band – begyndt at eksperimentere med nye genrer og instrumenter. Måske er det alderen, der spiller ind. Men i hvert fald har vi fundet ud af, at jazz også er ret god musik. Man kan godt danse til jazz. Og vi har fået nye instrumenter ind i bandet.

De digitale pianoer

Fx er der kommet et digital piano ind. Det giver en meget autentisk klaverlyd. Det er ikke et keyboard. Og det er heller ikke et orgel. Nej, det er faktisk et klaver. Så vi giver den gas til festerne med klaver og jazz – plus rock. Variation og glæde. Herligt. Og virkeligt underholdende. Faktisk er det også meget underholdende, når vi bare er sammen for at øve. Vi forsøger os frem. Finder ud af nye måder at kombinere instrumenter og genrer på. Vi holder vores musik levende.

Og er det ikke det, det handler om? At vi holder os selv i live ved at udfordre os selv? Det er jo ikke altid, at det lyder lige godt, når vi sådan bare spiller løs. Og ja, vi har da også en forsanger.

Hans stemme er ved at knække flere gange under prøverne. En god anledning til grin og vittigheder. Han har forlangt, at vi skal investere i en ny mikrofon, som er nem at sætte op, når vi skal spille til en fest. Vi har besluttet, at det bliver sådan en mikrofon, der ligner de gamle mikrofoner, der var forbundet med kabler og havde store stativer. Vores skal bare være uden kabel, så vi ikke risikerer, at han falder over kablet. Vi er jo ikke helt så smidige og hurtige på benene længere.

Alt det udstyr, som vi køber, finder vi i en stor forretning, der er specialiseret i musikudstyr. De giver os nogle favorable priser, fordi vi har handlet hos dem lige, siden vi startede vores band – for måske snart mere end 30 år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.