Grøn vinduespolering?

Vi er alle sammen opmærksomme på, at vi skal passe på vores miljø! Vi taler meget om klimaforandringer og om CO2 udslip. Vi skal dæmme op for CO2 udslippet, så vi kan forhindre de store katastrofer, som klimaforandringerne allerede har fremkaldt. Fx i form af store skovbrande eller stormfloder, der har ødelagt mange menneskers tilværelse. Vi taler om flygtninge, der er på flugt, fordi de har været udsat for katastrofer, der er fremkaldt af klimaforandringerne.

Biodiversitet

Vi taler også om biodiversitet, som noget, vi skal huske på og sørge for at bevare – eventuelt bringe tilbage i naturen. Vi er blevet gode til at lave små insekthoteller. Vi nyder at se køer blive sluppet ud på fri og vild natur, så de kan leve, som de gjorde for mange tusind år siden. Og vi taler selvfølgelig om økologi og bæredygtighed.

Så langt så godt. Det er fint, at vi er bevidste om problemerne, og kan gøre noget ved dem. Og ja, jeg vil da også indrømme, at vi skal – og kan gøre mere end vi allerede gør.
Men, der er altså også noget, der hedder hverdag. Og den er som regel travl. I hvert fald her i Danmark. Derfor er der ikke altid konsekvens imellem det, vi siger og teoretiserer over og, så det, vi faktisk gør!

Rengøring er hårdt for miljøet

Lad mig give dig et eksempel: Du går i supermarkedet for at købe rengøringsmidler, der skal bruges derhjemme. Du køber de økologiske udgiver. Dem med færrest kemikalier og E-numre i. Fint. Og når du kommer hjem og skal til at pudse vinduerne, så hælder du litervis efter litervis vand i spanden og bruger mindst muligt sæbemiddel. Sådan som der står på sæbemidlets beholders anvisning. Super.

Har du bare tænkt over, hvor meget vand du spilder undervejs? Dels så forbliver vandet aldrig varmt nok, til at du virkeligt effektivt får pudset vinduerne. Du fylder derfor mere varmt vand og sæbemiddel i spanden. Dels har du heller ikke øvelsen i at bruge sæbevandet rigtigt, så det ender ofte med, at du tørrer alt vandet ind i en gammel klud, inden det faktisk kan gøre noget effektivt ved snavset på ruden.

Miljøvenlig vinduespudsning

Du – jeg – vi bør altså lige tænke os om. Ville det ikke være meget bedre at ringe til en vinduespudser i 2650 Hvidovre eller der, hvor vi nu måtte bo og få ham til at komme og gøre arbejdet? Han spilder ikke med vandet. I nogle tilfælde medbringer han endda selv vandet – i en særlig beholder, der kan holde det varmt oppe på den temperatur, der er mest effektiv, når det handler om vinduespudsning. Og ja, han bruger givetvis også miljørigtige sæbemidler – bare i de korrekte mængder.

Han har de rigtige værktøj til vinduespudsningen – og ærlig talt. Hvis du går ind på min favoritvinduespudsers site – læs om det her, så vil du se, at det faktisk ikke er ret dyrt at få en professionel til at gøre arbejdet for sig. Det koster givetvis mindre, end du får pr time. Så brug din tid fornuftig. Lad vinduespudseren i Hvidovre udføre sit arbejde, imens du får skrevet dit læserbrev til fagbladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.