Hjemmearbejde og stress

Vi oplever alle sammen dagligt en eller anden form for stress. Og vi kan være i stressede perioder. Nogle gange kan det være svært selv at komme ud af stressskruen, og psykologhjælp kan være en god ide. Andre gange kan man med lidt omtanke reducere sin stress. Her er nogle forslag til hvordan.

Reducer stress ved hjemmearbejde

Tilbring tid med en ven, der forstår dig og får dig til at føle dig godt tilpas. Din ven behøver ikke løse din stress, blot det at de lytter kan mange gange hjælpe. Det er også med til at styrke jeres forhold, at I er åben overfor hinanden.

Tillad dig selv ”jeg” tid. Husk, at der også skal være tid til dig. Det kan være noget sjovt eller afslappende. Gør noget, du godt kan lide hver eneste dag. Det kan være en gåtur, at lytte til musik, noget motion eller forkæl dig selv med en massage.

Det kan også være meditation, yoga etc. kunne være med til at gøre dig mindre stresset. Det kan det at arbejde med din vejrtrækning også.

Hvis du ikke er god til at planlægge din tid, kan det også gøre dig stresset. Sørg for, at du ikke siger ja til for meget. Prioriter dine opgaver, og gør de vigtigste først. Udskyd ikke de mere ubehagelige opgaver, men få dem overstået, så du kan komme videre med din dag.

Bryd store projekter og opgaver op i trin. Det gør det nemmere at komme igennem og mere overskueligt.

Vær god til at uddelegere opgaver både privat og arbejdsmæssigt. Du behøver ikke at kontrollere ethvert trin i projektet.

Sørg for at spise sundt, det er også med til at reducere stress. Ligeledes er motion, og så er det godt for dit hele velbefindende. Reducer dit sukkerindtag, det vil også få dig til at sove bedre.

Hvis det ender med, at du har brug for professionel psykologhjælp, kan vi anbefale denne hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *