Hjemmeundervisning

Det er efterhånden lang tid, hvor vores børn har fået fjernundervisning. Det ser faktisk ud til, at det kan blive endnu længere. Det vil tiden vise. Det kommer jo helt an på, hvor gode vi er til at holde afstand mv. Jeg håber dog, at der vil komme en ende på det i løbet af februar måned. Mine børn glæder sig til at komme i skole igen. De savner deres klassekammerater. Og jeg forstår dem udmærket godt. Det er ikke så spændende at få fjernundervisning hver dag.

Drømmer om musikefterskole

Min ældste søn taler meget om, at han egentlig gerne ville på efterskole til næste år. Han skal snart til at vælge, hvilken vej han vil i gymnasiet. Han siger dog, at han synes, at han gerne vil have et år til at tænke sig om i. Han har talt om måske at kunne komme på musikefterskole til næste år. Vi har da også undersøgt muligheden.

Hvem har plads?

Det ser ud, som om at vi kan få noget statsstøtte til hans ophold. Men det ser lidt sløjt ud med at finde en efterskole, der har plads allerede til næste skoleår. Mange af de musikefterskoler, som vi har læst om, har lange ventelister.

Det er åbenbart meget populært at komme på efterskole, siden de kan have ventelister på op til tre år.

Måske er det et udtryk for, at der ikke er nok af den slags skoler: Musikefterskoler, altså. Der er jo mange efterskoler. Man kan fx få et år på en efterskole, der har linjefag inden for sport og idræt. Eller design.

Sat i system

Indtil videre har vi sat tingene lidt i system. Vi har skrevet vores søn op på ventelisten på 5 forskellige musikefterskoler. Hvis han får plads på en af dem, så vil det være fint. Vi er også begyndt at samle alle informationerne sammen, så vi kan få støtte til opholdet. Det er jo ikke gratis. Og så har vi foreløbigt lovet os selv, at vi ikke bliver skuffede, hvis han ikke får plads til næste år. Hvis det først bliver året efter, så ved vi med sikkerhed også meget mere om det her virus og alle de mutationer, der findes. Så vil jeg i det mindste føle mig meget mere sikker ved, at han skal afsted.

Men hvis han får plads allerede i år, så håber jeg virkeligt, at det bliver på en efterskole på Fyn, fordi, så er der ikke så langt at skulle køre for at kunne besøge ham. Min nabos datter går på efterskole.

Vi har faktisk skrevet ham op til to efterskoler på Fyn. Netop fordi vi tror, at chancerne for, at han får plads på dem, er større, og fordi afstanden til Fyn er overkommelig for os. Den ene af skolerne er dog ikke en musikefterskole. Den har specialiseret sig i idræt. Det er han jo også totalt vild med. I disse dage er han så irriteret over, at fitnesscenteret, hvor han kommer, er lukket. Men skal jeg være helt ærlig, så håber jeg virkeligt, at det bliver en af musikefterskolerne, han får plads på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *