Høje energipriser

Hvis du går rundt derhjemme og småfryser, fordi du har skruet ned for varmen – på grund af de stigende energipriser – så bør du altså huske at tage en ekstra sweater eller trøje på. Men du skal også lige huske, at du måske har brug for at få lavet lidt isolering i dit hus. Det er jo ikke, sådan at vi går rundt, og tænker på, at huset måske kunne forbedres, og vores liv dermed kunne blive mere behageligt – i disse krisetider. Det er derfor, jeg minder dig om det.

Loftets isolering

Jeg har nemlig opdaget, at mange mennesker ofte slet ikke tjekker om den isolering af loftet, der er oppe på deres hus’ loft, er tilstrækkelig. Mange tror nemlig, at det er rigeligt med et lag på omkring 20 – 25 cm. Det er det bare ikke. Der skal helst være et isoleringslag på omkring 40 cm, for at loftisoleringen kan være effektiv.

Hvad er effektiv loftisolering? Ja, det er, som ordet jo siger en isolering af loftet, som bevirker, at dit hus bliver meget bedre til at holde på varmen, når du fyrer. Varme stiger jo til vejrs. Og er der dårlig loftisolering, så kan man sige, at du fyrer for fuglene udenfor. Det er jo ikke meningen. Meningen er, at du skal have et godt indeklima. Men ikke kun det. Dårlig – eller utilstrækkelig loftsisolering kan faktisk føre til ret kostbare skader på dit hus, idet isoleringen skal lægges sådan, at der stadig er god ventilation oppe på loftet. Ellers kan der komme fugtskader i tagkonstruktionen. Og det er ikke en skade, man spøger med. Det kan udvikle sig til en ret kostbar affære, som du helst skal undgå. Så derfor skal du altså lige tjekke, at der er god og tilstrækkelig loftsisolering i dit hus.

Energieksperter hjælper

Du kan eventuelt ringe til en energiekspert, som kan tjekke det for dig. Det vil være en stor hjælp. Du vil få professionel vejledning om, hvordan du kan forbedre isoleringen. Det kan nemlig godt tænkes, at du kan nøjes med at få et ekstra lag isoleringsmateriale lagt på loftet, så loftsisoleringen effektiviseres. Det kan også godt tænkes, at der skal gøres lidt ekstra ved loftslemmen, så den ikke lader kold luft fra loftet sive ned i dit hus.

Brug KUN professionelle

En loftsisolering kan være en lidt kompliceret opgave. Anbefalingen er da også, at du får professionelle isolatører til at gøre det. Der skal nemlig foretages adskillige ’indgreb’, inden selve isoleringsmaterialet kan lægges på.

Først skal der bygges en ny gangbro på loftet, som kommer op i ca. 40 cm højde. Den bliver oftest bygget oven på den gamle gangbro, fordi den kan være en del af selve tagkonstruktionen. Den gamle gangbro bliver derfor ikke fjernet. Der kan også være tale om, at der skal lægges en ny konstruktion omkring loftslemmen. Når det er gjort, så lægges isoleringsmaterialet korrekt på loftet. Der skal nemlig sørges for, at der er plads til vindplader, så ventilationen bibeholdes. Vindpladerne lægges der, hvor spærene hviler på muren. Så få fat i en professionel isolatør, når du skal have gjort noget ved loftsisoleringen i dit hus.

Du kan altid overveje at frigøre dig fra naturgas og olie på en yderst effektiv og miljøvenlig måde – nemlig ved at få installeret en luft-til-vand varmepumpe som vist her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *