Hundeskole på nettet

Mange mennesker køber en hund, fordi de gerne vil have en familieforøgelse. Denne familieforøgelse er ofte fremkaldt, af at børnene har plaget i meget lang tid om at få en hund. Plagerierne har været irriterende at høre på, men undervejs har børnene ligesom formået at overbevise jer om, at de nok skal lufte hunden og tage sig godt af den. De har også fået jer til at tænke på, hvor sundt det er at holde hund: Man kommer ud og gå hver dag. Og ja, det har de jo ret i.

Hunde skal have motion

En hund skal luftes. Den skal passes. Måske har den en lang pels, som skal børstes hver dag, så hundehårene ikke er overalt. Måske skal den bades ofte. Der er mange forpligtigelser, når man har hund. Men det er ikke kun de praktiske ting, der kommer med at holde hund, I skal tænke grundigt over, hvis I overvejer at give efter for børnenes plagerier. I skal også tænke over, at I måske ikke altid lige kan få hunden anbragt et sted, hvor der bliver passet godt på den, når I vil på ferie. I skal også tænke over, at når I ejer en hund, så skal I have den forsikret. Den skal også til dyrlægen i ny og næ. Det er ikke kun et spørgsmål om at købe foder og legetøj til den. I skal også være klar over, at I sikkert kommer til at elske hunden – men at den en dag vil være den første i familien, som går bort.

Det er en hård og ubehagelig tanke at skulle arbejde med – men den skal tænkes igennem. Fordi som hundeejere har i en forpligtelse til, at den får et godt liv. Og helst et langt liv. Og ja, I vil komme til at elske hunden.

Lær hunden god opførsel tidligt

Især hvis I gør noget for at lære at kommunikere godt med den – helst fra dens helt unge alder. Ja, I skal til hvalpetræning med den. I skal følge forskellige kurser i hundetræning via denne online hundeskole, så I giver jer selv og hunden de bedste muligheder for, at I kan eksistere sammen – som en god familie.

Derfor skal I lære at træne hunden, så den ikke bliver årsag til ballade – enten for andre mennesker eller andre hunde. Den skal lære, hvor dens grænser er. Og I skal lære at forstå den, når den forsøger at fortælle jer, at den er glad, ikke har det godt, måske er syg, eller bare gerne vil føle jer tæt på sig.Og som du kan læse her – start tidligt!

Som potentiel hundeejer er det derfor ikke nemt at beslutte sig. På den ene side vil I gerne opfylde børnenes højeste ønske. Men har I muligheden for at gøre det? Måske er der en i familien, som ikke kan tåle hunde? Måske bor I en lejlighed på 3. sal, og ikke har plads til en stor hund. Vil det være en glæde for jer at eje en lille selskabshund? Eller måske har i massevis af plads, og hunden kan frit løbe rundt i haven?

I skal overveje alle forhold. Både dem I har nu og de fremtidige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.