Jakker til begge køn

Det er fuldt forståeligt, at du ikke vil skille dig ud i gadebilledet. Derfor går du i forholdsvist anonymt streetwear. Oftest i mørke farver. Men behøver klæderne, du går med at sidde dårligt på din krop? Nej, det gør de ikke. Så: Den der jakke, du købte for nogle år siden, den kan du lige så godt kassere allerede nu. Jeg vil nemlig gerne fortælle dig, hvad du skal se efter, når du kigger efter jakker til mænd. Du vil få de bedste råd, jeg kan give dig om det. Og du vil indse, at hvis du følger rådene, så vil du være lidt mere opmærksom – og lydhør overfor, hvor meget det betyder, at klæderne, vi går i, passer til vores krop. Se lige på dig selv i spejlet, der hænger ude i entreen, når du kommer hjem i eftermiddag. Sidder jakken godt på dig? Du tænker nok, at ”den sidder da fint på mig”.

Til mænd i pasform

Hør her. Det gør den altså ikke. For det første, så hænger jakkens skuldersøm ned over din skulder. Det giver et indtryk af, at jakken er for stor. Og selvom du har bukket jakkens ærmer lidt op, så er de altså for lange til dine arme. Det ser miserabelt ud.

Dette er nogle af de første ting, du skal se efter, når du kigger på jakker til mænd næste gang. Skuldersømmene skal sidder lige der, hvor din skulder møder armen. Færdig. Basta. Ærmerne må ikke være for lange. Så hvis der er mulighed for det, så bør du bede forretningen om at få dem lagt op, så du ikke skal bukke dem. De falder jo alligevel ned, når du kun bukker dem op. Samtidigt krøller ombukningen også ærmet – og det ser heller ikke pænt ud. Lidt sjusket. Det ser faktisk ud, som om at du har tabt dig – og måske får du spørgsmål, der går i retning af, om du har været syg. Du har dog ikke tabt dig – tværtimod. Du købte bare jakken to numre for stor, fordi du troede, at du kunne skjule, at du har taget på i vægt.

Det kan du bare ikke skjule. Alle kan jo godt se, at der er kommet et ekstra lag fedt omkring livet. Også selvom jakken sidder løst på dig.

Størrelsen

Så, når du går på jagt efter en ny jakke til dig selv, så husk disse to små tips. Det gør ikke noget, at du er blevet lidt stor i det. Så længe du bare sørger for, at tøjet, du går i, passer til din krop.
Du har – fra min side – frit slag med hensyn til farven på de jakker til mænd, du vil købe. Og dermed har du også frit slag til selv at vælge dit halstørklæde, som er standardtilbehøret til en smart jakke. Du skal bare huske, at halstørklæderne gerne må have kontrastfarver til selve jakkerne. Ja, det betyder altså, at du skal være lidt skarpere, når du køber din nye jakke. Men følger du rådene her, så er jeg sikker på, at du vil ranke ryggen lidt mere – og være glad for dig selv.

Til kvinder i alle størrelser

Er det ikke bare dejligt, når du har, endelig har fået dig taget sammen til at få købt det nye tøj, du mangler. Du ved, vi har alle sammen brug for at købe fx nye strømper en gang imellem. Det er da ikke særligt spændende at skulle købe strømper. Du går jo bare ind i butikken og fortæller, at du har brug for x antal par sokker i størrelse det eller det. Du får dem i de farver, du gerne vil have, og så går du igen. Det er ikke nogen særlig stor oplevelse – den giver ligesom heller ikke motivation til at kigge på nyt og smart tøj. En flad fornemmelse.

Derimod er det spændende at gå på jagt efter, de lidt mere ’krævende’ klæder. Fx en ny jakke til brug her i foråret og den tidlige sommer. Det er en helt anden oplevelse. Den giver inspiration til klædeskabet derhjemme.

Find den perfekte jakke

Nogle af os kan godt lide at gå på jagt efter nyt tøj sammen med en veninde. Det giver os en mulighed for at tale om mode og stil. Andre vil helst lede efter den nye jakke alene. Der er dog ikke nogen tvivl om, at vi godt kan bruge mange timer, når vi leder efter jakker til kvinder – og vi kan få gode idéer til at skifte stil.

Måske sker det, også at vi lægger stilen om. Hvorfor? Givetvis fordi vi har brug for fornyelse, og vi vil gerne være velklædte. OK, vi leder heller ikke efter jakker til kvinder hver dag. En jakke er jo ikke bare en bluse eller en t-shirt, som vi bruger og derefter kasserer. En jakke må gerne kunne holde i et par år. Derfor gør vi måske lidt ekstra ud af det, når vi leder efter en ny.

Leder vi efter jakken sammen med en veninde, har vi da også mulighed for at få en ærlig mening om, hvordan den passer til os. Det kan være værdifuldt at få sådan en mening. Måske er vi betaget af nogle jakkens design, men i virkeligheden klæder den os slet ikke. Og selvom vi godt kan se det, når vi kigger i spejlet, så vil vi sjældent indrømme det. En veninde, der tør fortælle dig, at den ikke klæder dig, kan derfor redde dig fra at lave et fejlkøb. Og hende skal du være glad for. Hun vil nemlig også fortælle dig det, når du finder en jakke, der klæder dig.

Tag en veninde med

Så hvis du nu er på vej ud for at finde den nye forårsjakke, så burde du måske invitere din bedste veninde med dig? Det ville jeg da gøre.

Der er intet bedre end at gå på tøjindkøb sammen med en veninde og bruge mange timer på det. Om det er jakker til kvinder, du skal kigge på, eller om det bare er et par nye bukser, er sådan set ligegyldigt. Pointen er, at du skal have din veninde med, fordi hun vil fortælle dig om de klæder, du finder, faktisk også passer til dig. Uanset om du handler til dig selv eller efter tøj til begge køn – gør dig umage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *