Junior guitar

Min indkøbsseddel er meget lang. Der er mange ting, som jeg skal nå at få købt ind inden jul. Men det er ikke kun en lang indkøbsseddel, som stresser mig. Det er tanken om, at hvis jeg skal nå at få købt alle gaverne, så skal jeg køre ret langt for at komme i de rigtige butikker.
Fx så skal jeg købe en børneguitar til min nevø. Det er min søster, der har bedt mig om, at vi giver hendes barn på 8 en guitar. Han er meget musikalsk og er helt vild efter at få lov til at spille på guitar. Det betyder, at jeg er nødt til at tage ind til den nærmeste storby for at kunne se på en børneguitar.

Elektrisk eller akustisk

Hun skriver ikke noget om, om det skal være en elektrisk eller akustisk guitar. Det skal bare være en børneguitar. En billig en. Så jeg tænker, at jeg selv må bestemme. Startede med at læse denne artikel om emnet.

Jeg kan godt forestille mig min nevø med en guitar i favnen. Det vil være et ret sødt syn. Han er meget lille af sin alder. Så måske skal jeg tage hensyn til det. Ved det ikke. Og jeg er absolut nødt til at se på børneguitarer, inden jeg bestemmer mig, for hvilken en, vi skal give ham.
Jeg så en dokumentarfilm for nylig. Den handlede om en violinbygger i Østrig. Der må findes noget lignende inden for guitarbranchen, tænker jeg. Dokumentaren var ret oplysende. Den forklarede om træet, som violinerne bliver bygget af. Jeg har aldrig tænkt på, at træet spiller en rolle for klangen. Men selvfølgelig gør det en forskel. Hvis det er stærk bøg, eller tør eg må nødvendigvis gøre en forskel på klangen. Og det gælder vel også for guitarer. Og hvis jeg skal give min nevø en guitar i julegave, så skal den helt bestemt have en god klang og en sund lyd. Basta.

Finde masser af information

Så min opgave i de næste dage er at finde så meget som overhovedet muligt for mig af information om børneguitarer. Og det fører mig naturligvis ind på nettet. ”Bedste børneguitar.” ”køb af børneguitar”. ”Billig børneguitar”. Det er blot få af nogle af de ord, jeg leder efter information om børneguitarer på.

Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet ekspert på børneguitarer. Men jeg vil påstå, at jeg ved meget om dem.

Så hvis du går med tanker om at give et barn, en guitar, så se lige de små, gode råd, jeg har gemt til dig efter at have surfet rundt på https://www.danguitar.dk/:

Gode råd om guitarer

Køb en rigtig guitar til barnet. Sørg for, at du tager mål af barnets arme, så det vil kunne håndtere – og bære guitaren. Vælg en guitar, som du selv godt kunne forestille dig sidde med som 8-årig. Fx ikke nødvendigvis en almindelig akustisk. Du kan sagtens købe børneguitarer, der lægger sig i genren for country og western, hvis det er det, du kan lide at lytte til. Eller en elektrisk. Du behøver ikke at begrænse dit tankesæt. Der er virkeligt mange muligheder. Så: Kast dig ud i juletrafikken. Find den børneguitar, som dit barn har lyst til at spille på. I kan lære mange ting sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *