Karriere i Spanien

Mange unge mennesker rejser gerne ud i verden for at opleve den. Det er der slet ikke noget unaturligt eller galt i. Men nogle unge mennesker vender aldrig hjem. Ikke fordi de har været ude for en ulykke, eller er røget ud i noget kriminelt, som holder dem tilbage fra at komme hjem til Danmark. De kommer ikke tilbage, fordi de har fundet et sted, hvor livsstilen, menneskerne og hverdagen tiltaler dem. De bygger deres liv op derude. Og de har det godt. Helt sikkert kommer de også på besøg hjemme i Danmark.

Mange bliver

De kommer dog ikke tilbage – sådan permanent. Er det så mærkeligt? Egentlig ikke. Det kan måske give nogle problemer for os, de har efterladt her i det kolde nord. I det regnfulde og til tider lidt kedelige Danmark. Vi savner dem. Men det giver os også mulighed for at besøge dem ude i den del af verden, de har valgt at slå sig ned i. Og det skal vi da ikke ignorere, vel? Vi er jo også nysgerrige.

Et godt job i Spanien

De fleste af de unge, som tager ud i verden, vender dog tilbage. Det kan godt være, at der går nogle års tid. Det kan være, at de har fået et godt job i Sydspanien, og har valgt at bruge nogle år på det sted. Det er slet ikke usandsynligt. Og jeg tror, at de får nogle gode livserfaringer med sig hjem – hvis de kommer tilbage. De lærer for det første at klare sig selv. Ofte bliver vi overraskede over, hvor godt de faktisk kan klare sig uden vores velmente hjælp. De får en masse erfaringer fra det samfund, de har valgt at leve i.

Det kan være sjove eller grimme erfaringer. Ofte både og. Det modner – og det bevirker også, at de ofte har meget stærke og anderledes meninger om, hvordan ting skal gøres, eller problemer kan løses – i forhold til, hvordan vi normalt tænker om problemer eller andre forhold i vores danske hverdag. Netop det er en kilde til berigelse af vores samfund.

Vi taler om diversitet. Oftest i forbindelse med naturen. Men hvad med kulturen? Er det ikke sundt for os – her i Danmark – at vi kan lære noget af vores børn, der har opholdt sig uden for landets grænser i lang tid og dermed har tilegnet sig nogle kvalifikationer og færdigheder, som vi kan ’trække’ på senere hen? Det vil jeg da mene.

Sundt og godt for alle unge

Så når din datter kommer og fortæller dig, at hun har fundet et job i Spanien og gerne vil flytte dertil i mindst et års tid, så lad være med at forhindre hende i det. Lad hende få lov til at komme afsted. Lad hende få lov til prøve sig selv af. Hun skal lære verden at kende. Og hvis det ikke går, som hun forventer – så kan du være sikker på, at hun nok skal finde tilbage. Med eller uden din hjælp. Det eneste, du skal gøre, er faktisk at lade hende forstå, at du naturligvis vil hjælpe hende, hvis der opstår et problem, som hun ikke kan tackle selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.