Lån penge til renovering af hus

Hvis du har købt et håndværkertilbud, eller bare ønsker at forbedre din bolig, kan du med fordel tage et lån til renovering af hus. Du kan tage et lån til renovering af hus på to forskellige måder, som har fordele og ulemper. Hvis du ønsker, at få mere af vide omkring fordelene og ulemperne på de forskellige måder at tage et lån til renovering af hus på, kan du med fordel vælge at læse med her. Du kan nemlig både låne ved et forhåndslån og en boligkredit, når du ønsker at renovere dit hus og tage et lån dertil.

Når du vælger at benytte et forhåndslån til renovering af huset, kommer banken eller realkreditinstituttet alt efter, hvor du ønsker at taget dit lån ud, og kigger på den bolig eller projekt, som du ønsker, at renoverer og vurderer der hvor meget din bolig bliver værd efter du er færdig med din renovering. Du har muligheden for at låne op til 80% af den værdi, som banken eller realkreditinstituttet vurderer den fremtidige bolig til. Hvis du derimod ønsker at benytte byggekreditmuligheden, skal du kun betale renter af det brugte beløb

Skal jeg vælge forhåndslån eller byggekredit

Som nævnt kan du låne op til 80% af værdien ved et forbrugslån. Værdien bliver bestemt af den bank eller realkreditinstitut, som du ønsker at låne pengene af. Ulemperne ved at vælge forhåndslånet er, at du skal begynde at betale lånet tilbage med det samme du tager det. Du kommer til at betale mere i byggeperioden.

Derudover er boligmarkedet selvfølgelig usikkert, så det er ikke sikkert, at værdien bliver hvad banken eller realkreditinstituttet vurderer boligen til. Hvis du derimod ønsker byggekreditten, behøver du kun af betale renter af det beløb, som du benytter og virker som en slags kassekredit. Byggekreditten skal dog omlægges, når renoveringen er slut, dertil kommer der et omlægningsgebyr. Gebyret er på omkring 10-15.000 kroner og derudover kendes renten eller kursen ikke på dette type lån.

Renoveringen – skal jeg gøre det selv?

Det kan være du selv har færdigheder indenfor bygningsarbejder, eller kender en som kan hjælpe, men hvis ud ønsker at tage et lån til renovering af hus forlanger mange banker og realkreditinstitutter, at renoveringen foretages af professionelle og erfarne håndværkere. Men hvis du er en loyal kunde i banken, og de ved du har færdigheder på området, kan du muligvis få lov at tage et lån til renovering af hus alligevel. Du kan læse en masse gør det selv guides på bygselvviden.dk

Et lån til renovering af hus sker ofte ved hjælp af en byggekonto, som oprettes af banken eller realkreditinstituttet. Byggekontoen er en konto hvor der kan være et varierende pengebeløb på, som du kan benytte til renoveringen. Beløbet er varierende fordi banken eller realkreditinstituttet, skal være sikker på at du benytter pengene til renovering og ikke sjov og ballade. Så hvis du er pålidelig, kan du få adgang til et større beløb på din byggekonto og omvendt, hvis det ikke er tilfældet.

2 tanker om “Lån penge til renovering af hus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *