Laser afstandsmåler

I skal til at anlægge den nye terrasse. Den skal ligge i tilknytning til den tilbygning, som I fik lavet sidste år. Det vil blive lækkert at få det ekstra stykke terrasse til at hænge sammen med den eksisterende. Én stor terrasse, hvor der er plads til, at I kan sidde 8 mennesker, have nogle højbede og samtidigt også en stor grill stående. Ja, det bliver faktisk som at få et ekstra rum – bare udenfor.

Ikke et stort projekt

Projektet er sådan set ikke særligt stort. Der er dog lige noget med, at I gerne vil have, at det kommer til at se pænt ud, uden, at I skal flytte rundt på nogle af den eksisterende terrasses fliser. Det er tungt arbejde at lægge terrassesten.

I har også lidt problemer med den der skæve vinkel i hjørnet – der hvor den nye tilbygning møder den gamle del af huset. Der skal derfor laves nogle meget præcise mål, og I skal have købt fliser ind, så der er nok til at dække hele det nye areal. Samtidigt skal det skæve hjørnes areal også lige regnes ud, så I ved, hvor mange m2 ny terrasse, der skal etableres i alt. I kender godt til det gamle trick, der hjælper jer med at få etableret rette hjørner. Men det er ligesom ikke opgaven her. Målet er at finde ud af, hvor mange m2 det skæve hjørne er.

Opmåling med laser er bedst

Da I er gør det selv folk, så er der ikke nogen tvivl i jeres sind om, at I sagtens kan klare opgaven selv. Det eneste, I mangler, for at få tal på m2 og dermed et præcist indkøb af terrassefliser, er en af de der afstandsmålere med laser. Den vil ikke kun kunne hjælpe jer med at sætte de her liner, der angiver retning og afstand imellem de baner af fliser, der skal lægges. Den vil også kunne hjælpe jer med at udregne helt præcist, hvor stort det skæve hjørne er. Du er ret opsat på, at I skal købe en god og ikke alt for billig afstandsmåler. Den vil være praktisk til andre opgaver også.

Nærmest med indbygget computer

Og du har set, at mange afstandsmålere faktisk kan regne arealer og volumener ud for dig – automatisk, uden, at du har brug for at skulle skrive tal ned og stå der og lave hovedregning. Den kan fx blive nyttig, når I skal i gang med projektet oppe på loftet. Her skal I nemlig have lavet en efterisolering. Og der vil være ret rart at vide, hvor meget isoleringsmateriale, I vil få brug for. Så det her med at en afstandsmåler kan regne volumener ud, synes du er meget smart. Og ja, når I kommer så langt, så er der heller ikke nogen tvivl om, at du kan overbevise din nabo om, at jeres hegn i skellet faktisk er for lavt. Det sidste er dog ikke noget, du gider at bruge kræfter på lige nu.
Nu handler det om, at I skal have målt den nye del af terrassen op, så I kan få lagt fliserne i løbet af weekenden, der kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.