Mangler ved ejendomme

Min niece har giftet sig med en gut, som jeg ikke fatter, hvad hun ser i. Men det er hendes valg, og jeg skal ikke være hende, der siger, at hun har taget fejl. Alligevel, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at hun har giftet sig i en alt for ung alder. Jeg synes, at han er irriterende selvoptaget, og jeg synes, at han undertrykker min niece. Jeg har mødt ham et par gange.

Hus i Horsens

Det unge par købte i hast et hus for et år siden. De bor i Horsens. Hun arbejder som pædagog i en børnehave, og han har job som økonom i et stort ingeniørfirma. De er glade, og det lader til, at ægteskabet går godt. Men de er også løbet ind i problemer. Min nieces mand har nemlig opdaget, at der er noget galt oppe på taget. De skal have det skiftet. Og det bliver en stor udskrivning i deres økonomi.

De har jo ikke nået at spare så meget op endnu, og boligen koster dem en stor del af deres indkomst, hver måned. Det har fået min bror til at spørge mig, om jeg vil låne dem penge til at få taget udskiftet. Det må jeg sige, at jeg har det lidt svært med. Men det ender nok med, at jeg låner dem pengene. Min bror har allerede sagt ja til at låne dem en del af summen, de har brug for.

Fejl og mangler ved fast ejendom

Grunden til, at han spørger mig, om jeg vil låne dem resten, er, at de har tabt en sag om fejl og mangler ved fast ejendom. Min nieces mand var jo ret sikker på, at den tidligere ejer af huset skulle dække omkostningerne til udskiftningen af taget. Han mente ikke, at han havde gjort opmærksom på, at der var en skade på taget.

De havde kontaktet ejendomsmægleren, som de havde købt huset igennem. Han kunne ikke hjælpe dem og mente heller ikke, at der var grundlag for at lægge en sag an imod den tidligere ejer.

Advokaten i Horsens

Deres advokat i Horsens havde hjulpet dem med at få en byggesagkyndig ud for at kigge på huset og taget for at vurdere, om den tidligere ejer ikke havde gjort opmærksom på skader eller fejl. Men der var ikke noget, der tydede på det. Den tidligere ejer havde gjort opmærksom på, at taget trænger til udskiftning – og at det samtidig kunne være en god idé at få lagt tagisolering. Så parret havde ikke grundlag for at få erstatning.

Huset er 70 år gammelt og taget er 30. Så nu skal de to unge mennesker til at bo i et hus med presenning i stedet for tag i en lang periode. Det er ikke sjovt. Og jeg er sikker på, at det er min nieces og hendes mands egen skyld. De har været for hurtige til at købe hus, og de har derfor ikke læst tilstandsrapporten grundigt, inden de skrev under på købsaftalen. Jeg bliver nødt til at låne dem pengene, de mangler. Men jeg gør det kun for min nieces skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *