Materialeplatforme

I min fritid er jeg med i sådan en fredelig aktivistgruppe. Vi laver små happenings i byens forskellige rum. Det kan fx være på et torv, i en baggård, eller et eller andet sted. Vi har et fokus: Vi vil gerne i dialog med almindelige mennesker om den måde, vi lever vores liv på. Nogle bliver rigere – andre bliver fattigere. Nogle bliver stressede, imens andre bliver overvægtige Vi vil gerne tale med dem om, hvorfor de ræser afsted i et hamsterhjul, som de aldrig kommer ud af.

Federe og federe

Vi vil gerne tale med dem om, hvorfor vi bliver federe og federe, og hvad vi kan gøre for at få en sund befolkning. Vi vil gerne høre, hvad de tænker om miljøet, og hvad de selv gør for at passe på det.

Vores gruppe har ikke noget ønske om at revolutionere vores samfund. Vi vil bare gerne have, at folk tænker sig lidt mere om, når de fx køber ind. Kan de gøre det uden at skulle betale ekstra for emballagen, deres varer er pakket ind i? Kan de gøre mere for at passe på vores kerneværdier, der går på at vise hensyn til hinanden? Vi oplever jo generelt, at flere og flere mennesker er ret hensynsløse – endda aggressive – når vi færdes i byrummene.

Event på torvet

Nu har vi planlagt et event på et torv i en lille provinsby. Og til det event har vi brug for en eller anden mekanisme, der kan løfte en masse mennesker og nogle ting højt op. Vi har overvejet at leje en kran, men det er bare ikke den rigtige mekanisme. Så vi er nogle, der har sat os for at finde ud af, hvad der kan bruges. En af os har set sådan en mekanisme i brug for noget tid siden. Han har lavet en skitse, men vi har svært ved at finde ud af, hvad sådan en kaldes.

Leje en materialeplatform

Et eller andet sted ved jeg, at jeg har set, at der findes en maskine, der hedder en materialeplatform. Og jeg er lige nu i gang med at undersøge, om man kan leje en materialeplatform i nogle få timer – eller bare en dags tid.

Jeg har fundet et firma, som skriver, at de har en materialeplatform til salg. Men det er altså noget i overkanten af, hvad vi skal bruge til vores event. Vi har jo kun brug for materialeplatformen i en enkelt dag. Så vi skal ikke købe sådan en mekanisme. Den er også meget dyr.

Vi skal jo ikke bruge den professionelt. Vi skal kun bruge den til at få forbipasserende, der ser vores event til at grine og tænke efter. Og vi har brug for pengene, vi har til at købe andre materialer for. Men jeg kan se, at den er perfekt til det event, vi har tænkt os at lave. Den kan både hejse personer og materialer op – i sikkerhed. Og det skal vi jo være opmærksomme på. Vi skal jo ikke have, at nogen kommer til skade. Hverken os selv, eller nogle af de forbipasserende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.