Mick Øgendahl: En af Danmarks mest succesfulde komikere

Mick Øgendahl er født på Falster, startede i 1993 som standupper og er i dag én af Danmarks mest populære komikere. Her får du et portræt af manden med gummi-ansigterne.

Mick Øgendahl er født 7. april 1973 i Silkeborg, men er opvokset i Nørre Ørslev på Østfalster. Allerede da Mick Øgendahl var omkring et halvt år gammel, blev hans forældre skilt og den lille dreng blev boende hos moderen.

Da hun siden fandt sig en kæreste, der kom fra Falster, flyttede hun med Mick til Nørre Ørslev på Østfalster – en landsby med under 50 indbyggere.

På det tidspunkt var Micks ældre halvsøskende allerede flyttet hjemmefra, og da forældrene ofte kom sent hjem, var den unge dreng meget overladt til sig selv.

Det fik den unge Mick Øgendahl til at finde selskab i fantasien og især i Anders And-blade og andre tegneserier.

Samtidig kunne man i hjemmet på Falster se tyske kanaler, og dermed blev Mick præsenteret for komik som Gøg og Gokke, Charlie Chaplin og Buster Keaton.

Samtidig elskede han at lytte til forældrenes plader med Niels Hausgaard, Ulf Pilgaard, Monrad og Rislund og Linie 3. Han forsøgte også selv at lave sketches, som han optog på en kassettebåndoptager.

Som 18-årig flyttede han til Næstved hvor han startede på maskinlinjen HTX, men i virkeligheden var drømmen for den unge Mick Øgendahl dog at optræde, og derfor gik han med tanker om at blive skuespiller.

Til sidst droppede han uddannelsen i Næstved og flyttede til København, hvor han søgte ind på Teaterskolen – men blev afvist.

Det var dog også i København, at han stiftede bekendtskab med den spirrende stand-up scene, og bare tre uger efter at have overværet sit første stand-up show, stod Mick selv på scenen på Restaurant DIN’s, der lå i Lille Kannikestræde og var stedet, hvor stand-up comedy startede i Danmark.

Siden fulgte stand-up jobs til kollegiefester og fredagsbarer, mens Mick Øgendahl ved siden af arbejdede som kassemedarbejder i Netto og gik med post på Nørrebro.

Udover den nye karriere på stand-up scenen, gjorde hans sig også bemærket op gennem 1990’erne i en række sketchshows på fjernsyn, og i foråret 2002 turnerede han med showet Den ægte vare sammen med Rune Klan, Jacob Tingleff, Anders ‘Anden’ Matthesen, Geo og Carsten Eskelund.

Samme år havde Mick Øgendahl premiere på sit første onemanshow – Micktrix fra 2002.

Mick Øgendahl blev hurtigt kendt for sin meget fysiske og energiske sceneoptræden, der med tiden blev hans varemærke. Samtidig supplerede han sin fysiske optræden med et gummiansigt og et talent for mimik og forskellige stemmer.

Efter Micktrix fulgte i 2004 one-man showet Tåfræser og to år efter i 2006 showet Undskyld. I 2010 var han klar med det nye show Propaganda og i 2012 showet SPAS.

Hans seneste one-man show FEST havde premiere i efteråret 2016 og blev som hans foregående shows en stor succes.

Mick Øgendahl har også været med i tv-serier som Tak for i aften (2007) Hvor fanden er Herning? (2009), Anstalten (2011) og Danish Dynamite (2013), ligesom han i 2013 skabte sin egen tv-serie Tomgang.

Samtidig har han haft succes i spillefilm som Blå Mænd fra 2008 og med Alle for én i 2011 og de to fortsættere Alle for to (2012) og Alle for tre (2017).

Privat danner Mick Øgendahl par med Marlene Schøning (nu Øgendahl, red.), som han har været gift med siden 2007. De to har sammen tre børn og bor i en villa i Holte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *