Når gearkassen på din bil ikke fungerer, som den skal

De færreste vil være i tvivl, hvis der er noget galt med gearkassen. Den er nemlig ret god til at gøre opmærksom på, at den ikke fungerer optimalt.

Der kan både være lyde, lugte og noget mærkbart, der kan signalere, at du bør tage hånd om din gearkasse.

Hvad er gearkassens funktion?

Gearkassen er en meget vigtig del af bilen. Det er den, der kobler motoren til og fra.

Motoren skal blandt andet kobles fra, når du starter bilen, når du skifter gear og når du bremser.

Man kan dårligt forestille sig at køre i bil uden disse funktioner. Det kan da heller ikke lade sig gøre.

Hvis der er noget galt med gearkassen

Du bliver faktisk gjort opmærksom på det, hvis der er noget galt med din gearkasse. Den skal helst fungere og føles, som den plejer. Gør den ikke det, kan det være et symptom, som du skal reagere på.

Hvis koblingen tager fat – eller netop ikke tager fat – på en anderledes måde, så kan den være gal. Den kan også være gal, hvis der pludselig lugter lidt brændt, eller hvis der kommer underlige lyde fra gearkassen, som der ikke har været før.

Det eller de signaler skal du som sagt reagere på. Du kan enten forsøge at diagnosticere og efterfølgende reparere eller udskifte, eller du kan sørge for, at din bil kommer i kyndige hænder. Uanset hvad du foretrækker, så handler det om, at det kommer til at ske så hurtigt som muligt.

Foretrækker du at gøre tingene selv?

Er du en hobby-mekaniker om en hals, så vil du jo nok arbejde målrettet på at få behandlet de opståede symptomer på en skrantende kobling.

Det hører til en af de mest komplicerede operationer, men har du mod på det, og har de fornødne evner, så kan det sagtens lade sig gøre at klare ærterne selv.

Få det ordnet inden bilferien

Skal du på bilferie, så er det ekstra vigtigt at du får styr over din bil, inden i tager afsted. Det kan hurtigt blive en rigtig dårlig oplevelse, hvis i halvvejs fremme, pludselig får problemer med bilen og gearkassen.

Skal det gå hurtigt, så kontakt en professionel der kan fixe det. Har du ikke prøvede det før selv, så er det ikke tiden nu til at du lærer det. Det kan hurtigt gå galt, hvis du ikke aner hvad du laver, også selvom du finder gode guides til hvordan det skal gøres.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *