Nemt i København

Hvor ville jeg dog gerne bo i København. Der er det altså noget mere accepteret, at man går i psykoterapi end her i denne lille flække, hvor jeg bor. Ligesom med for eksempel kostvejledning. Og jeg ved, at jeg har brug for en psykoterapeut. Min angst er ved at tage overhånd. Og jeg er ikke skør. Det siger alle ellers her i landsbyen. Jeg har bare et stort sår i min sjæl, som jeg ikke selv kan finde ud af at få til at hele.

Ikke en defekt

Vi er jo næsten alle sammen opdraget til at tænke, at psykisk sygdom er lig med mental defekt. Det er jo noget vrøvl. Jeg har tænkt meget over det. Og min konklusion er, at jeg må gøre noget for mig selv. Jeg skal have helet det sår, så jeg kan komme tilbage til et almindeligt liv, hvor jeg er glad og tilfreds. Og så må jeg finde mig i, at beboerne her i landsbyen synes, at jeg er skør. Jeg ved bedre.

Nu skal det prøves

Derfor har jeg besluttet, at jeg vil ofre tiden og pengene på at finde mig en psykoterapeut i København, som kan hjælpe mig. Det bliver en omkostningsfuld affære. Men hellere det, end at ende på et hospital. Jeg skal bruge penge til at betale for behandlingsforløbet sammen med ham eller hende, som jeg finder. Jeg skal også bruge penge og tid på at rejse frem og tilbage mellem her og København. Og det er mindst 2,5 times rejse, hver vej. Og som de kloge her i området siger: Tid er penge. Det betyder med andre ord, tabt arbejdstid for mit vedkommende. Men har jeg et valg?Jeg prøvede at finde lidt inspiration – blandt andet her.

Det synes jeg egentlig ikke. Du kunne måske sige, at det må være muligt for mig at finde en psykoterapeut, som har sin praksis tættere på, hvor jeg bor. Ja, det kunne jeg muligvis godt. Men det vil betyde, at jeg risikerer at møde nogle af beboerne herfra.

De tager jo også ofte ind til den nærmeste store by. Og hvis de ser mig gå ind på psykiaterens klinik – ja så får jeg automatisk etikken på, der siger, at jeg er skør. Så derfor. Jeg skal ind til storbyen København.
Nu er jeg i den heldige situation, at min læge har hjulpet mig med at finde en psykoterapeut i København. Han har givet mig telefonnummeret. Jeg kan bare ringe til hende. Jeg er glad for, at læger har tavshedspligt, men kan jeg være sikker på, at han ikke kommer til at fortale sig på et eller andet tidspunkt. Sladderen går jo hurtigt her i området.

At finde en god psykoterapeut

Derfor laver jeg en hurtig søgning på ”psykoterapi i København», inden jeg ringer op til den terapeut, som lægen anbefalede. Jeg vil gerne være helgarderet, inden jeg ringer op til den terapeut, han anbefalede.

Tanken slår mig, dog pludseligt. Hvor kender han den specifikke terapeut fra? Har han selv været igennem et forløb, som han ikke vil tale med andre om. Eller er der andre af hans patienter, der har haft brug for en psykoterapeut i København?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *