Nye biler og rust?

Det er blevet forår. Forår betyder for de fleste mennesker fornyelse. Det gælder sikkert også for dig. Måske er det nu, at du vil forny din bil. Du har læst om, at markedet for brugte biler er ekspanderet gevaldigt i de seneste år, så du tænker, at du kan få en rimelig god pris for den bil, du har. Og du vil også kunne få et billån i banken. Det har du allerede undersøgt. Hvem vil ikke gerne have en lidt større og stærkere bil? Du vil også gerne have en helt ny bil. Den seneste model. Det er slet ikke usandsynligt, at du også er i den situation.

Priser på brugte biler

Du har måske allerede talt med en brugtbilsforhandler, som har nævnt, at den bil, du har, kan blive solgt for et ganske højt beløb, hvis den er blevet passet ordentligt i de få år, du har ejet den.
Du er derfor meget optimistisk. Du har da haft bilen til service jævnligt. Du mener, at du har passet godt på bilen. Og garantien er stadig gældende. Du beslutter dig derfor, at du vil sætte bilen til salg og købe den model, som du har kigget dig, varm på.

Besøget hos brugtbilsforhandleren gik fint, i første omgang. Den nyvaskede bil så da godt ud. Der var heller ikke nogle problemer med motoren og elektronikken. Alt fungerer fint. Forhandleren ville derfor lige lave et ekstra tjek på bilen, så I kan fastsætte en rimelig pris. Han lovede at ringe dig op i løbet af få dage. Du tænkte, at han sikkert lige ville lave et nummerpladetjek. Sådan lige for at sikre sig, at der ikke er noget fusk med, beviser for servicering af bilen, eller at der ikke er gæld i den. Du føler dig helt sikker. Du har ikke fusket. Der er ikke nogen, der har pant i din bil. Sådan fungerer du bare ikke.

Manglende rustbeskyttelse er dyrt

Forhandleren ringede dig op. Prisen, som han nævnte, var lidt skuffende. Noget under det, du havde forventet. Forklaringen: Du havde ikke husket at få lavet en rustbeskyttelse her på bilen. Og selvom den er forholdsvis ny, så er der allerede nogle tegn på begyndende rust på udsatte steder i undervognen. Derfor kan prisen ikke være højere.

Det ærgrer dig naturligvis. Men du kan godt forstå, at det er din skyld, at bilen har tabt forholdsvist meget i værdi. Havde du dog bare lyttet til den mekaniker, der havde din bil til service første gang. Han havde jo nævnt, at det ville være fornuftigt at få givet bilen rustbeskyttelse allerede på det tidspunkt. Nu må du så leve med, at du ikke kan få, hvad du forventede for bilen. Det er i denne omgang ok, men det er, da noget du skal huske.

Så når du har fået den nye bil, så glemmer du ikke, at der skal laves rustbeskyttelse meget hurtigt, efter at du har fået den. Du vil ikke risikere, at din nye bil skal tabe i værdi, bare fordi du ignorerer et godt råd fra en person, der ved noget om biler, og hvordan de er produceret. Læs også denne artikel om, hvad det koster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.