Pladespillerens renæssance

Vi er til en fest hos en af min mands medarbejdere. Jeg bryder mig ikke ham, men min mand syntes ligesom ikke, at vi kunne afslå hans invitation. Min mand ser invitationen, som et udtryk for, at hans medarbejder har sin selvtillid i orden. Det er noget, han sætter stor pris på, at hans ansatte har.

Popularitet

Jeg ved, at det er et forsøg på at vinde popularitet, og hvis han kan vriste et positivt ord fra min mand om ham, så vil han vinde meget. Der er mange små politiske spil i gang på i min mands virksomhed.

Pladespiller

Men vi er altså til den her fest, og værtinden har virkeligt gjort et godt stykke arbejde for sin mand. Hun har selv lavet al maden. Kæmpebuffet med ualmindeligt mange salater, tærter og kødretter. Min mands kollega viser sine gæster rundt i huset. En anden af deres gæster for øje på hans pladespiller, og lige pludselig, så taler alle om fordele og ulemper ved vinylplader i forhold til digitale medier. Vores vært pralede med sin store pladesamling. Den er virkelig stor. Men deres diskussion går mest på lydkvaliteten. Jeg forstår det ikke. Jeg kan ikke høre forskel. Men jeg er jo heller ikke den store musikelsker.

Jeg kan se, min mand har det lidt på samme måde, som jeg. Vi synes, at det er lidt overdrevet. Der er da ikke nogen grundt til at bruge så mange penge på en pladespiller. Men det synes han, at der er. Han taler højt om, at vinyllyden er blødere og mere nuanceret end den digitale. Måske har han ret. Jeg ved det ikke. Men respekt. Han ved meget om det. Og vi kan forstå, at det er hans store passion. Musik altså.

Mixer og studie

Han afslører nemlig for os – og de andre gæster – at han spiller musik, når han ikke er på arbejde. Han komponerer også lidt, selv. Men det sker digitalt. Han viser os sit musikrum. Her har han adskillige, forskellige instrumenter og en mixerpult, som han bruger, når han sætter lydene sammen. Ret avanceret ser det ud til. Jeg spørger ham om, hvornår han lærte at spille på guitar. Han svarer, at det startede han med, da han var teenager, men han blev aldrig rigtig god til det. Men senere kom klaveret og trommerne til. Hans kone kan ikke holde ud at høre på ham, når han spiller, så han lukker sig inde i sit musikrum og laver sin egen musik digitalt.

En af gæsterne fortalte, at hans søn er på udkig efter en mixer, men er gået lidt vild i det. Han har set på utroligt mange mixere, men kan ikke beslutte sig. Kunne min mands kollega mon give et godt råd til, hvad han skal gøre? Naturligvis vil han det. Lad drengen ringe til mig, så kan vi få en snak om det.

Både min mand og jeg blev overrasket. Vi havde ikke forventet, at han ville hjælpe sin kollega. Med alle de politiske spil, så skulle man ikke tro, at kollegaer, der er ’ærkefjender’, kunne finde et neutralt felt, hvor den ene tør bede om hjælp og den anden gerne vil hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *