Rejs smart på afbud!

Selvom flyselskaberne sætter ekstra fly ind i de perioder, hvor der er meget trafik, så er jeg ikke helt sikker på, at jeg ville vælge at rejse i de perioder. Fx så er juleperioden en af de travleste i lufthavnene. Og det resulterer altid i, at der af en eller anden grund, kommer en flyforsinkelse:

Mange årsager

Vejret er dårligt. Nogle fly må vente i lang tid på at få tilladelse til at lette. Andre er ikke helt i tiptopform og skal tjekkes af flymekanikerne en ekstra gang, inden kaptajnen vil lette. Nogle mennesker kan ikke få snøvlet sig ned til boarding gaten i tide, og man skal sidde der og vente på dem. Eller det kan være, at flyet skal vente på et fly, der lige er landet, så passagerer fra det, der skal med, kan nå at komme ud fra deres første fly og ind i det næste.

Vi sparer på afbudsrejser

Nej, juletrafik i lufthavne er ikke sjovt. Chancen for, at bagagen ikke kommer med, er også stor.
Alligevel, så er der det ualmindeligt tiltrækkende at booke en af de mange afbudsrejser til Kreta, som man kan få. Det ville da være skønt at kunne gå lange ture langs Kretas sydkyst og kigge ud på det Middelhavet, ikke? Og nyde græsk salat med god olivenolie og feta. Alt imens man tænker på, at derhjemme ræser de rundt for at nå alle juleforberedelserne. Alt imens man nyder godt vejr og tænker på, at alle de andre derhjemme må kæmpe sig igennem pytterne efter regnen og finde sig i, at man ikke kan se ud ad vinduerne i S-toget pga. kondensvand.

Jeg vil til Kreta!

Jeg tror, jeg bryder mit princip i år. Booker en af afbudsrejserne til Kreta og finder mig i, at der er mange mennesker i lufthavnen. Nogle af dem har det måske på samme måde, som jeg: De vil bare væk fra julen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *