Så en succesfuld høst i haven 

Kender du det at du har rigtig brugt lang tid på at udvælge de grøntsager, bær og frugter du skal have denne sæson. Men selvom du virkelig gør dit yderste for at passe godt på dem alle sammen, så sker det igen i år at flere af planterne tørrer ud og ikke rigtig giver nogen høst. Det er super irriterende når man lige havde set frem til at lave tomatsalat af hjemmehøstede tomater.

Ingen tørstende grøntsager

Men heldigvis så findes der nogle hjælpemidler der gør hele denne proces noget nemmere og derfor også giver et bedre resultat til sidst. Ofte er det de grøntsager der kun holder et år ad gangen der kræver mest pleje, da de ikke har det samme gode rodnet som frugttræer har.

Du kan for eksempel vælge at plante dine grøntsager i en kapilærkasse. Det smarte ved disse kasser er at de klarer vandingen for dig. For skal man være ærlig, så er det ofte at man glemmer at få vandet sine planter nok, fordi vi har så travlt med at få alle enderne i hverdagen til at mødes.

Men vælger du at dyrke dine agurker i kapilærkasse, så skal du vande dem med langt større interval. Du fylder nemlig blot kapilærkassen med vand og så sørger den for at dine agurker gradvist får det vand de har brug for. Altså skal du fremover bare holde øje med at kassen ikke løber tør for vand. Så er der garanteret flotte agurker og alle mulige andre lækre grøntsager hele året.

Hurtig høst med kirsebærtræer 

Men en ting er alle de lækre grøntsager du kan dyrke i haven i år. Men det er virkelig også skønt at kunne plukke sine egne frugter fra sine egne flotte frugttræer. Hvem kunne ikke tænke sig en smuk have med både æble-, pære- og kirsebærtræer? Det er da idyllerisk. Hvis du kunne overveje at plante et kirsebærtræ eller to, så skynd dig at lede efter et godt tilbud på kirsebærtræ.

Faktisk er sådan noget som kirsebærtræer ret smarte at få plantet i sin have, da de vokser relativt hurtigt. Derudover er det også et flot træ at kigge på, også når den ikke har frugter på sig. Du kan sådan set selv vælge hvor stort et træ du ønsker dig, for man kan også få dværgkirsebærtræer, så bliver de kun godt 1 meter høj. Det er en medgørlig størrelse i en mindre have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *