Sådan får du den optimale arbejdsplads på hjemmekontoret

Er du også en af dem, som er hjemsendt fra dine vante rammer? Har du overvejet, hvordan dit arbejdsrum påvirker dig, og hvad du kan gøre til at forbedre det?

En normal arbejdsdag er for de fleste på omkring otte timer. Dette er i sig selv lang tid, men når man sidder derhjemme, uden den hyggelige snak ved kaffemaskinerne eller de gode kontorstole, så bliver dagen bare lidt ekstra lang. Det kan du dog ændre på.

Indretningen fylder mere, end man tror

For mange er man ikke været vant til at skulle arbejde hjemmefra. Dette sætter altså helt andre krav til det kontorrum eller den plads, man bruger til formålet. Sidder man ved et vindue og får en masse sollys ind, kan energiniveauet virke højere og opgaverne bliver måske løst hurtigere. Sidder du derimod ind mod et hjørne, hvor der er mørkt, kan dette også gøre en forskel.

Det er derfor vigtigt at tænke indretningen med, når man får den optimale arbejdsplads. Dit hjemmekontor skal være en plads, der nærmest i sig selv opfordrer til arbejde, så når du har fundet en god plads, er du allerede langt.

Overvej om dine møbler passer til dig

Når pladsen er fundet, så er skal man vurdere hvordan man egentlig sidder på de møbler, som man allerede har. Er stolen blød nok eller hård nok? Passer bordet i højden? Her er det optimalt, hvis man kan hvile sine albuer ved bordet og danne en 90 graders vinkel med dem. Man kan mærke efter i kroppen. Har man ondt i ryggen hen af slutningen af dagen eller har du spændt meget i nakken, så du nu har en gevaldig hovedpine?

Det kan være, at det så er tid til at udskifte dine møbler, så de passer til dit hjemmekontor. De kan købes over en bruttolønsordning, så man sparer mere som privatperson. Derudover skal man huske, at arbejdsmiljøloven skal overholdes, lige meget om man sidder på sin reelle arbejdsplads eller på hjemmekontoret. Det er derfor også din arbejdsgivers ansvar, at du kommer helskindet igennem forløbet med hjemmekontorer.

For dem, der har fået en optimal arbejdsplads, vil man opleve at have mere tid i hverdagen. De sparer alt den tid, de ellers skulle bruge på at køre frem og tilbage fra arbejdet. Man har mere tid til sin familie eller nogle af de fritidsaktiviteter, man bedst kan lide.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *