Sådan kan du få styr på moms i England

Som alle ved, er Brexit en realitet. Dette har fået en række følger i forhold til eksempelvis handel på nettet, og Danske virksomheder som sælger varer i England skal nu have styr på en række nye ting. Selvom ’Hard Brexit’ blev undgået, er det vigtigt at holde sig opdateret omkring de nyere regler for salg af varer i England, og det gælder lige meget om man bare er en privatperson som sælger f.eks. håndlavet brugskunst, eller om man har et stort firma.  

Hvorfor er moms fra England vigtigt? 

Det er uden tvivl blevet mere vanskeligt for Danske firmaer at handle med deres varer i England. Når England ikke længere er en del af EU, betyder det at handel fra Danmark til England, ikke længere gælder som EU-handel, men som import og eksport. Virksomheder skal nu selv til at beregne og indberette moms, så denne passer med når myndighederne beregner momsen under toldbehandlingen. Få styr på moms fra England, og undgå kedelige forhindringer. Man skal altså som virksomhedsejer være forberedt på at gå igennem en række ekstra skridt, for at kunne eksportere varer til England. Det er ikke længere lige så let som det plejede at være. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i reglerne for moms fra England. 

Find firma til indberetning af moms 

Det kan være en rigtig god ide at finde et godt firma, som kan hjælpe med indberetningen af moms. Der findes en række gode Danske firmaer som specialiserer sig i indberetning af moms. Find et firma som kan hjælpe dig med at indberette moms, og lad din nye samarbejdspartner hjælpe med at holde styr på dokumentation og tal. Hvis du har et firma, så er det en rigtig god ide at finde hjælp til indberetning af moms og registrering af firmaet i England, så dine varer ikke ender med at strande i tolden.  

Det skal Danske virksomheder have styr på 

Når man som Dansk virksomhedsejer ønsker at fortsætte sin import eller eksport til England, så er det vigtigt at have styr på at finde en god samarbejdspartner til det tekniske. Find ud af hvordan du bliver indregistreret som momspligtigt firma i England, kig på de forskellige momsprocedurer, og find rådgivning så du kan blive klar over hvad der forventes af Danske virksomheder i England. Hvis du har egen virksomhed som handler med England, så har du sikkert mange spørgsmål. Få dem besvaret f.eks. online, og føl dig mere sikker.  

Lav noget research og find hjælpen online 

Som alle ved, er nettet et af de bedste steder at starte, når man søger efter ny information. Hvis du synes det ser uoverskueligt ud, så find eksempelvis frem til et godt firma som kan give dig rådgivning, og eventuelt aftale et tilbud om samarbejde. Lav lidt research og find ud af hvad der sker med Danske virksomheder i England fra den første januar i 2021. Sæt dig ind i hvad forudsætningerne er for toldfri handel, og find ud af hvordan du dokumenterer for dine varers oprindelse. Lige meget om du har et lille eller stort firma, så er disse informationer essentielle.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *