Sådan sænker du din skærmtid

Storset alle ejer en smartphone i dagens Danmark.  Du kan ikke gå ned ad gaden uden at støde ind i nogen der bruger deres telefon. Den sidder som en forlængelse af højre arm og udnyttes på hvert et muligt tidspunkt. Hvad enten det er, når du venter på toget, skal betale for din cappuccino i caféen eller når du skal i kontakt med dine venner.

 

For de flestes vedkommende er telefonen en fast del af dagligdagen og altså en uundværlig genstand. Det betyder også at mængden af tid, som mange bruger på deres telefon, er abnorm stor. Det kan dog være svært selv at indse, at du muligvis bruger for meget tid på din telefon og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du tjekker, hvor meget tid du bruger og hvordan du kan sænke din skærmtid.

 

5 grunde til at sænke din skærmtid:

  • Søvnløshed
  • Større tendens til fedme
  • Nedsat socialt engagement
  • Problemer med humørsvingninger
  • Dårligere syn

 

Tjek skærmtiden på din telefon

Hvis du har svært ved at anerkende, at du bruger for meget tid på din telefon, så er det en god idé at tjekke skærmtiden på din telefon. Her kan du se den præcise tid du bruger på din telefon dagligt og hvor mange gange du trykker på tænd-knappen, for at tjekke notifikationer. Det er lige så funktionelt, som hvis du vil tjekke, hvor mange der besøger din hjemmeside, eller hvis du har brug for en URL shortener på LLK.dk.

 

På din telefon har du desuden mulighed for at sætte en begrænsning på, hvor meget tid du må bruge på forskellige apps, så du ikke bruger for meget tid.

 

Hold telefonen ude af soveværelset

For de flestes vedkommende er telefonen det første de ser på om morgen og det sidste de tjekker inden de får i seng. Dette er imidlertid en dårlig måde at starte dagen på, da du dermed stresses af mange forskellige indtryk allerede fra morgenstunden, samtidig med at får svære ved at falde i søvn, når du udsætter dine øje for skærmens blå lys om aften.

 

 

Lad derfor din telefon blive udenfor soveværelset når du går i seng og læs en bog i stedet for at tjekke e-mails og sociale medier. Det er desuden en god idé at anskaffe sig et rigtigt vækkeur, så du ikke skal bruge din telefon til at vække dig om morgenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *