Sådan sparer du op til det, du ønsker

Rigtig mange får aldrig råd til drømmerejsen, det fede jakkesæt, eller turen på michelinrestaurant. Selv om det har været øverst på din personlige bucket liste, har du ikke lige taget dig sammen til at spare op. Og du kigger misundeligt over til din kammerat, som ikke tjener mere end dig, men alligevel altid har råd til mere. Hvordan gør han det? Hvorfor kan jeg ikke gøre det samme? Læs videre herunder, og gør opsparing til en smal sag. For dybest set handler det om at have et mål og struktur.

Første skridt: Lav et holdbart budget

Det vigtigste i forhold til at spare op er et budget. På den måde får du overblik over både indkomst og udgifter. Dermed kan du hurtigt spotte, hvor der kan spares. Ud fra dit budget kan du også fastsætte det månedlige beløb, du ønsker at sætte til side. Måske er der ligefrem noget, du kan undvære. Evt. et abonnement, som du kun sjældent bruger?

Organisér dine madindkøb

Når du har lagt et budget, er det en god idé at se på, hvad du bruger på mad. Har du en madplan? Går du efter tilbuddene? Eller køber du hellere din madpakke hos bageren og aftensmaden på grillen? Du kan spare rigtig meget ved kun en sjælden gang at købe mad ude. Du vil måske også kunne tabe dig, hvis det er nødvendigt.

Køb kun det, du har brug for

Undgå impulskøb i supermarkedet. Skær alle overflødige ting væk. Eller begræns det til en eller to gange om måneden. Læg kontanter til side, hver gang du ville have brugt dem på noget, du ikke har brug for. Hurtigt vil du kunne se nytten af disse tiltag, hvilket vil motivere dig endnu mere.

Find en billigere bank, forsikringsselskab og mobilabonnement

Ovenstående er ofte noget, mange ikke orker at få skiftet, fordi det virker besværligt. Men her er der også mange penge at spare. Ikke kun et engangsbeløb, men hvis du hver måned sparer måske 300 kr., så løber det op.

Bor du for dyrt?

Det er selvfølgelig ikke alle, der lige har mulighed for at flytte. Men der kan være meget at spare der. Måske bare lade sig skrive op i en boligforening, så kan du på et senere tidspunkt spare en god pose penge. Måske kunne du også leje et værelse ud?

Abonnementer på streamingtjenester

Selv om 90 kr. om måneden ikke lyder af meget, så løber også det op, hvis man har 4-5 forskellige musik- og tv-tjenester. Overvej, hvor meget du egentlig har brug for dem. Opsig abonnementer på dem, du bruger mindst. Så kan du hurtigt spare et par hundrede om måneden.

Køb brugt

Rigtig mange velfungerende ting smides ud. Har kan man nemt finde et nyt møbel, potter og pander eller nyt tøj. Nogle steder kan du finde det helt gratis.

Hold fokus på dit mål

Du sparer op, fordi du ønsker dig noget. Hold fokus på det mål. Gør op med dårlige dyre vaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *