Skal du købe et brugt skibsrat eller skibsror til børn?

Du har sikkert småbørn som har tigget og bedt om et gammel skibsror til deres legehus. Eller så har du måske selv tænkt på, at det kunne give en meget finurligt lille twist.

Det er også et vidunderligt pyntegenstand. Altså sådan et skibsrat (nok nærmere skibsror, hvis man skal spørge den brede befolkning). Men lad det nu ligge.

Et skibsrat er altså ikke kun en funktionel rund dims, som kan bruges til at styre en båd. Det kan også være et fantastisk legetøj for børn, eller som artifakt i stuen eller i mande rummet ved siden af bjørneskindet (som du selvfølgelig har skudt).

Brugt eller nyt

Det er det gode spørgsmål. Mit svar ville faktisk lyde på at du skal købe et helt nyt. Det er baseret på at jeg læste denne guide til skibsrat og skibsror.

https://rygcrawl.dk/koeb-skibsrat-guide/Jeg ved, at mange lokkes til at købe et brugt skibsrat. Men det er både misforstået at det skulle være billige, samtidig med, at der altså er en række fordele ved at købe et “splinter-nyt”. Det ligger faktisk i ordet.

 

Skal du bruge det sammen med dine børn, eller er din forventning, at din børne med stor sandsynlighed kommer til at tage fat i skibsrattet – på trods af at det er din pynte genstand, så fraråder jeg dig at købe et brugt.

Du risikerer for det første som indikeret med citationstegnende omkring “splinter-nyt” før, at det brugte skibsror er så gammelt at træet slår splinter og skader dine børn.

Et gammlet skibsrats charme

Sådan et ældgammelt og slidt skibsrat har dog sin charme. Det giver også god mening for mig, at du ønsker at købe et skibsrat, bare for pyntets skyld.

Ja selv på båden endda. Der har det også en helt fantastisk effekt, at du på din nyindkøbte eller halvgamle båd kan købe et helt nyt rat, som giver båden et fornyet pift og liv. JA eller måske bare følelsen af at have en gammel sjæl ombord.

Men den følelse kan et “nyt” skibsror altså også give. Der bliver stadig designet i det klassiske gamle designs og typer. Det betyder samtidig, at når du køber det som nyt, så undgår du at ende i en situation, hvor rattet ikke passer båden, er skrøbeligt eller måske endda råddent.

Det kan blive noget forfærdeligt rod med sådan et brugt rat, mest af alt fordi du køber det som beset. Sælger har altså ingen forpligtigelser overfor dig sekundet du har afleveret pengene til ham. Det har en officiel forhandler tilgengæld i stor stil.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *