Skifte vinduer

Det kan være noget uoverskueligt for dig, når du skal have sat nye vinduer i din bolig. Hvordan er processen – og hvor lang tid tager det at få lavet sådan en udskiftning af vinduer i et hus? Dette er sikkert de første spørgsmål, du stiller til dig selv. Det er virkeligt også gode spørgsmål. De næste spørgsmål, du stiller, er nok: Hvor meget vil det koste? Skal jeg tage endnu et banklån? Har jeg råd til det? Igen: Fornuftige spørgsmål. Og ja, du skal selvfølgelig finde svar på dem.
Det er en proces, som er sådan lidt frem og tilbage.

Omfanget af opgaven

Det kommer i første omgang an på, hvor mange vinduer det er, der skal udskiftes. Taler vi om et eller to vinduer? Eller taler vi om mange vinduer? Det er det første, du skal finde ud af.
Når du har dannet dig et overblik over hvor mange vinduer, det drejer sig om, så skal du også lige undersøge, hvilken type vinduer, der skal i huset. Er der tale om vinduer, der faktisk er bærende for taget? Det kan jo være, at der er et vindue, som ikke bare lige kan fjernes.

Udskiftning af vinduer

Udskiftning af vinduer er nemlig ikke kun, at de gamle vinduer bliver fjernet, og nye bliver sat i. Der kan være tale om, at de nye vinduer er lidt større eller mindre end dem, der er i huset nu. Der kan være tale om, at der skal sættes et særligt stillads op, der kan bære tagkonstruktionen, dér hvor et bærende vindue skal skiftes ud. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du taler med en erfaren montør. Han vil kunne fortælle dig, hvordan, hvorledes og hvor meget.

Når du så har dannet dig et nøjagtigere billede af, hvad udskiftningen af vinduerne vil gå ud på, sådan rent håndværksmæssigt – og prismæssigt, så kan du regne på, om du har råd, eller om arbejdet skal udføres i etaper, så du ikke bliver ruineret – økonomisk. Og imens du laver dette regnestykke, så kunne du eventuelt også undersøge, om det vil være mere økonomisk for dig at bruge vinduer fra Rationel – eller vinduer fra KPK. De to producenter laver rigtigt gode vinduer – og du kan måske finde vinduer fra det ene firma, der passer bedst det ene sted, og vinduer fra det andet, som vil være bedst til et andet sted i huset. Dette er noget, du skal bestemme. Du kan selvfølgelig tale med montøren igen. Måske har han et godt forslag eller et usædvanligt tilbud. Det hænder.

Altid værd at undersøge alt grundigt

I hvert tilfælde, så skal du tage tiden til at undersøge hvilke vinduer, du vil have. Du skal undersøge, hvad det kommer til at koste dig. Det lyder måske lidt kedeligt. Det kan det også være. Men du vil også opdage, at jo mere du sætter dig ind i, hvordan en udskiftning af vinduer kan foregå, og jo mere du taler med fagfolkene (både montøren og din bankrådgiver), så vil du nærme dig den rigtige løsning. Og du skal ikke sætte arbejdet i gang før end, du er sikker på, at du har valgt rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.