Sov bedre i sengen

Vi ved alle sammen, at det er vigtigt at vaske sengetøj – men der er flere dele af en seng, der kræver jævnlig vask. Bruger du en plaid eller et sengetæppe over din seng, er det vigtigt også at vaske det jævnligt.

Vask puderne

Her har vi set på, hvordan du vasker dine puder. Dine puder opsamler sved og oliepartikler, og det kan gøre din pude gul og ikke så behagelig at bruge, så for at undgå dette, bør du vaske dine puder cirka hver 3. måned.

Tag pudebetrækket af, og kom puden i vaskemaskinen. Det er tit en god ide at vaske 2 på en gang. Det holder balance i vaskemaskinen. Kom vaskemiddel i, og start maskine på en mild vask. Kan du sætte et ekstra skyl på, så gør det – eller kør et ekstra skyl bagefter. Hvis du har en indstilling med sengetæpper etc. (det mere tunge), så brug denne indstilling.

Brug tørretumbleren

Nu skal puderne i tørretumbleren. Sæt tørretumbleren på lav varme. Kom to tennisbolde ind i tørretumbleren med puderne – det er med til at gøre, at indholdet ikke klumper sammen og forkorter tørretiden. Stop tørretumbleren ind i mellem, og bank puderne i form. Når cyklussen er færdig, så tjek dine puder, om de er helt tørre – også i midten – er de ikke helt tørre, så giv dem ekstra tid.

Er dine puder lavet af memory foam, er det en god ide at vaske dem i hånden. Fyld et kar med varmt vand, så der er nok til at dække puden. Kom vaskemiddel i, og bland det godt. Kom puden i, og masser vandet godt ind i puden.

Når du er færdig, så skyl puden under rindende vand. Denne proces kan godt tage flere minutter for at få alt vaskemidlet ud. Læg puden på et rent håndklæde, hvor der er varmt – for eksempel et opvarmet badeværelsesgulv eller ude i solen. Når den er helt tør, kan du bruge den igen.

Husk, at din søvn afhænger af kvaliteten af dit sengetøj – og at det i den grad kan betale sig at købe sengetøj i god kvalitet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *