Spar penge på VVS

Her er der ved at blive lagt sidste hånd på byggeriet. Vi har ombygget den gamle stald. Hestene har levet under forhold, der ikke helt er i overensstemmelse med, hvad dyreværnsloven og Dansk Varmblod dikterer. Heldigvis har det kun været den ene del af stalden, vi skulle lave om. Boksene er blevet lavet større, så der er mere plads til dyrene at bevæge sig på. Det var sådan set det eneste, der skulle gøres, men det har ført en masse små ændringer med sig.

Færre bokse

Vi har færre bokse nu, men til gengæld har vi fået lavet en indendørs plads til bad og strigling, eller når smeden kommer, og det regner, så kan han sko hestene indendørs. Og så har vi fået plads til et lækkert saddelrum. Det gamle er blevet lavet om til solarie til hestene. Heldigvis har hestene kunnet gå ude på foldene hele døgnet, mens vi byggede om.

Det har været en fornøjelse at forny forholdene for vores heste. Men det har også været lidt af en udgift. Men de skal have det godt. Og det har de nu. De har fået lagt automatiske vandskåle ind i deres bokse. Det befrier os for at skulle slæbe spandevis af vand, hver dag. Og så har vi sørget for, at alle vandrørene ligger inde i væggene. De sidder ikke udenpå. Hvis en hest sparker vandrøret itu, kan det betyde, at ingen af hestene får vand. Så derfor blev de lagt ind i væggene. Nu fungerer systemet, og vi så, at det ikke tog mere end en enkelt dag, så havde alle hestene lært at drikke af vandskålene.

Meget sparet på VVS online

Men det var sin sag at finde de rigtige fatninger, som forbinder vandrørene med skålene. Der skal være sådan en særlig mekanisme, som åbner for vandet uden, at det så fosser ud. Vi ledte efter dem online. Søgte i dagevis på billig VVS online (budgettet, vi havde, var ved at være brugt), men vi kunne bare ikke finde det, vi skulle bruge. Vi spurgte også nede i den lokale isenkræmmer, om han kendte til den slags ventil-fatninger. Han vidste godt, hvad vi spurgte efter, men måtte beklage, at han ikke er forhandler. Han anbefalede, at vi talte med smeden nede i den næste by. Han vidste, at han har lavet nogle lignende fatninger for en anden hesteejer i området, vi bor i.

Vi fik navn, telefonnr. og adresse på smeden, og så var der ikke andet at gøre end at ringe ham op. Det gjorde vi, og han fortalte, at vi sagtens kan bruge almindelige fatninger. Der er ingen grund til at få dem lavet specielt til formålet. Vandskålene har en ventil, som blokerer vandet, når hesten stopper med at trykke på tungen, der sidder i vandskålen. Når mulen ikke trykker på den, så holder vandet op med at fosse.

Tilbage til computeren og så lede efter billig VVS online igen. Vi havde jo set fatningerne på et bestemt site, og det ville vi tjekke igen. Vi fandt det, købte fatningerne og fik dem med posten i løbet af 2 dage. Fik dem sat op, og vupti: Hestene har hjem med rindende vand efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *