Stilladser

Vi har problemer. Projektet er ved at kuldsejle, fordi vores lokale arbejdsgivere ikke har en lovgivning for, hvordan stilladser skal sikres og opsættes. Det er projektets leder, som har sendt en mail til mig om, at han har problemer dernede. Derfor er jeg nødt til at bruge de næste dage arbejdsdage på at rejse derned for at se på projektet – live, du ved – så vi kan finde en hurtig løsning på problemet.

Projektet

Projektet, hvad er det? Spørger du sikkert. Ja, det er en gangbro over en lille flod, som adskiller en lille bys to bydele. I gamle dage havde de en stenbro, men den er faldet sammen på grund af voldsomme regnskyl. Det har ført til, at byen bogstaveligt talt er blevet delt i to. Problemet er nu, at det ikke hænger sammen for byens økonomi. De handlende, som bor i bydel nr. 1, skal køre mange km for at komme på arbejde ovre i bydel nr. 2. Og omvendt. Inden den gamle stenbro faldt sammen, kunne de gå på arbejde på 5 minutter.

Fattigt område

Landet, som byen ligger i, er fattigt, men heldigvis har de fået støtte fra EU til at bygge en ny bro, så økonomien kan komme til at hænge sammen igen. Byen er en vigtig handelsby for landet og udgør sådan set et knudepunkt for hele landets økonomi. Derfor har projektet fået høj prioritet.
Vores problem er nu, at ingen ved, hvordan reglerne for den slags nye byggerier af broer er i landet. Vi fik projektet efter en offentlig udbudsprocedure. Vi har derfor nogle deadlines, som skal overholdes samtidigt med, at budgettet ikke må overskrides. Vi vandt også konkurrencen, fordi vores forslag til den nye bro var i overensstemmelse med den lokale forvaltnings ønske om at få en ny bro, som ligner den gamle, der styrtede sammen.

Min mission

Det, som bliver min mission, er så at finde ud af, hvordan vi kan fortsætte byggeriet. De første grundsten er lagt, men nu, hvor vi er oppe over den gennemsnitlige vandstandslinje, skal vi finde en løsning på, hvordan byggeriet kan fortsætte. Vi skal op i ca. 15 meters højde, så det bliver et forholdsvist stort projekt i den lille by.

Industristilladser

Jeg ved af erfaring, at det, vi har brug for, er et stillads. Men ingen i området har erfaringer med den slags. Så det er muligt, at der kun er en løsning. Vi skal finde en underleverandør, der ved noget om industristilladser, og det skal være en fleksibel leverandør. Vi har nemlig brug for at kunne få et stillads, der kan bygges fleksibelt, og som hurtigt kan omstilles.

Et godt stilladsfirma

Hvis vi kan finde én i Danmark, som kan give os en rimelig pris, så er vi villige til at gå lidt på kompromis med betingelserne. Projektet er et prestigeprojekt for os. Kan vi gennemføre det med succes, så vil det åbne døre for mange andre lignende projekter i fremtiden.
I første omgang skal jeg dog derned for at sikre mig, at det er rigtigt, hvad vores projektleder dernede har skrevet. Kan han virkelig ikke finde et stilladsfirma, som kan klare den opgave? Måske skal han bare have støtte til at forklare problemet og løsningen? Det håber jeg virkeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *