Styr på låsene

Det har været en noget kostbar omgang med den omfattende ombygning og renovering af vores klubhus i den skytteforening, som jeg er formand for. Men heldigvis havde vi i budgettet for ombygningen lagt en hel del luft ind, fordi vi nok havde en mistanke om, at noget af det planlagte ville blive dyrere end først antaget, så alt i alt har vi lige akkurat holdt os inden for budgettet.

Våbenrum og sikkerhed

Noget af det, der blev dyrere end forventet, var etableringen af vores våbenrum, hvor vi har opsat 36 skabe til opbevaring af medlemmernes våben. Inden vi påbegyndte ombygningen, kontaktede vi politiet for at vejledning om, hvordan vi bedst muligt kunne sikre vores skydevåben mod tyveri, og det var i nogen grad vejledningen fra politiet, der kom til at koste ekstra. Til gengæld kan vi nu føle os trygge, for vores våbenrum er faktisk sikret så godt, at selvpolitiet betragter det som en umulighed, at nogen kan bryde ind og stjæle vores skydevåben.

Der er kun et enkelt vindue i våbenrummet, og det er sikret med et solidt stålgitter af en type, som man i hvert fald ikke kan save igennem med hverken en almindelig nedstryger eller en vinkelsliber. Døren ind til våbenrummet er en speciel sikkerhedsdør, som man ikke kan bryde igennem med for eksempel en økse, og døren er forsynet med to sikkerhedslåse, som kræver hver sin nøgle.

Byens bedste låsesmed

Heldigvis har vi blandt medlemmerne en mand, der er uddannet som låsesmed. Han arbejder ganske vist ikke som sådan mere, men hans viden og erfaring fra et tidligere job har været en god hjælp for os.

Det var for eksempel ham, der også foreslog, at der skulle to uafhængige låse på hvert eneste af de 36 skabe i våbenrummet, og så er det sådan, at det bestyrelsesmedlem, som er ”vagthavende” i forbindelse med en skydeaften, møder op med den ene nøgle, mens det enkelte medlem, som har sit våben i skabet, har den anden nøgle. Så der kan altså ikke åbnes for skabene, uden at to personer er til stede.

Amager

Det pågældende medlem arbejdede indtil for få år siden hos en låsesmed på Amager, men vedkommende låsesmed har siden solgt sin forretning for at gå på pension, og vores medlem gav allerede fra en start udtryk for, at han ikke havde et alt for godt forhold til sin tidligere arbejdsgivers efterfølger, så han ville ikke anbefale os at få vedkommende til at stå for monteringen af de mange låse på skabene og døren ind til våbenrummet.

Derimod kendte han fra tidligere en bestemt låsesmed i København, som han havde stor tillid til, og han mente nok, at han kunne opnå lidt mængderabat hos vedkommende, da der nu var tale om et så stort antal låse. Det er ham her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Derfor var det helt naturligt den pågældende låsesmed i København, som vi henvendte os til. Selv kan jeg ikke vurdere, og det var et godt tilbud, vi fik på arbejdet, men det hele forløb i hvert fald fint, og arbejdet blev udført til aftalt tid. Og nu her bagefter kan vi konstatere, at systemet virker helt efter hensigten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *