Til Grækenland på afbud?

Der er dårligt gået et par uger, og så er I allerede ved at planlægge næste års ferie. Det er godt nok langtidsplanlægning, der batter noget. Flot gjort. Men holder det? Kan I virkelig allerede nu planlægge, hvornår I kan få ferie til næste sommer? Hvis I kan det, så kan jeg bedre forstå, at I allerede nu planlægger. Det er jo sådan at chancen for at finde gode, billige rejser er større, jo tidligere I kan bestille rejsen. Det er jo en fordel. Det betyder, at det budget, som I har til at rejse for, overholdes. Og eventuelt vil det kunne finansiere flere rejser.

Rejser er livet

Rejser er jo jeres store lidenskab. Det er da også vidunderligt at befinde sig et fremmed sted og kunne bruge tid på at udforske det. Lære lokale mennesker og deres kultur og vaner at kende. Om det er en italiensk familie, der lever at af dyrke vin og grøntsager, eller om det er en Thailandsk fiskerfamilie spiller ikke nogen rolle for jer. Det er rejsen og eventyret, der betyder mest. Det er alle de indtryk, som I tager med jer hjem – via billederne på jeres smartphones eller via små nedskrevne noter.

Så hvis I virkeligt kan holde planen – og få fri, når det passer jer, så gør I virkeligt noget godt for jer selv. Det er der mange mennesker, der ville ønske de kunne gøre. Men det er ikke altid umuligt. Så de kan ikke lede efter billige rejser, et års tid inden de vil afsted.

Afbudsrejser

De må nøjes med at finde afbudsrejser – ofte i allersidste øjeblik. Men det er sådan set også spændende nok. Ofte bliver de da også overrasket over, hvor de havner henne. Den ene gang bliver det på en tilfældig strand i Sydspanien, den anden gang bliver det i en totalt ukendt storby.

For få år siden var det sprog, du hørte, det rene volapyk. Det var en suppe, der kom ud af munden på folk. Det var umuligt for dig at ’adskille’ ordene, når du lyttede til de lokale tale sammen. Det er der dog ved at komme godt styr på. Du besluttede dig nemlig for at lære sproget. Græsk. Det er svært. Og det er smukt. Det er et rigt sprog. Du har fundet ud af, at vi som danskere sommetider må bruge flere sætninger for at forklare et eller andet. På græsk kan du bruge et enkelt ord. Spændende. Din interesse for sproget blev vakt efter en kort rejse til Grækenland.

Fløj til Grækenland

Du havde fundet et par billige flybilletter til Grækenland, som fik dig til Athen. Det var i forbindelse med et projekt omkring klassicistisk arkitektur, at du skulle derned. Du fik interviews med nogle professorer på arkitektskolen dernede, hvor især Theophilus Hansen blev fremhævet. Du fik taget billeder af bygningerne, han byggede dernede, og ja, det endte da også med en rigtig god karakter for projektet.

Du kom tilbage fra Athen, og begyndte med det samme at planlægge et længere ophold i Grækenland. Der var noget fascinerende ved det, du hørte om de græske øer. Så du søgte efter rejser til Grækenland, som kunne få dig til Santorini, Naxos og Kreta. Unikke øer, hvor den lokale arkitektur er bestemt af de geologiske forhold. Du fandt da også rejserne. Som forberedelse til de kommende ture til Grækenland, begyndte du at få undervisning i nygræsk sprog.

Du er efterhånden blevet rimeligt god til det. Og det hjælper altid at høre og tale sproget, når du opholder dig i landet. Så de næste mange ferier skal også bruges der. Listen over steder, du skal besøge under dine rejser til Grækenland, er nemlig meget lang. Hver gang du er dernede, opdager du nye steder, der bare skal opleves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *