Trysil eller Hafjell

Nu er vi altså virkeligt i tvivl. Vi har besluttet at diskutere det grundigt med børnene i eftermiddag. Min mand har lovet, at han tager lidt tidligt fri, så han kan være her, når børnene kommer hjem fra skole. Vi skal nemlig beslutte os for, hvor vi skal tage på skiferie til februar, hvor de får vinterferie.

Efter Corona

Vi har jo aflyst skiferierne i de sidste 2 år, men nu, hvor situationen er noget nemmere, og vi har tjek på det her med vaccinationer og rapid-tests, så har vi faktisk mulighed for at komme på til at stå på ski igen. Og børnene vil blive glade for at få den gode nyhed: ”Far og jeg har bestemt, at vi skal på skiferie, når I har vinterferie.”

De blev jo meget skuffede, da vi måtte aflyse ferien for to år siden. Og skuffelsen var endnu større, sidste år. Så vi regner med, at de vil blive lykkelige. Og vi vil nyde deres glæde. Det betyder så meget for os, at de har det godt, og at de har noget at glæde sig til. Derfor vil vi også tale med dem om, hvor vi skal hen. Det skal være et sted, hvor de også kan få gode oplevelser – alle 3.

Norge – Trysil og Hafjell

Derfor har vi brugt et par aftener på at finde steder i Norge. Vi har søgt på skiferie Norge. Vi har fundet et sted deroppe, som vi mener, vil være gode for alle tre børn. Det ene sted kaldes for Hafjell. Det andet hedder Trysil. Der er fordele og ulemper ved begge steder.

Tager vi på skiferie til Hafjell, får børnene mulighed for at være på et sted, hvor de Olympiske Vinterlege fandt sted for mange år siden. Det i sig selv er jo stort. At man kan stå på ski der, hvor de Olympiske Lege har været afholdt. Det vil garanteret være flot. Både sådan landskabsmæssigt og oplevelsesmæssigt. Og hvem elsker ikke sol og sne?

Danskernes foretrukne?

Går skiferien til Trysil, så vil børnene helt sikkert finde nogle danske legekammerater der. Jeg har læst, at Trysil er det sted, som danskerne foretrækker, når de skal på skiferie i Norge.

Det kan være en fordel. Det kan også være en ulempe. Fordelen vil være, at det er nemt at tale med andre mennesker, som også kommer på pisterne. Ulempen vil være, at der måske er for mange danskere. Vi kan jo blive lidt for højrøstede, når vi er mange sammen. Helt sikkert en fordel for børnene.

Masser af sne

Begge feriestederne tilbyder mange forskellige oplevelser. Naturoplevelser. Aktiviteter for børn. Og ja, det kan være svært at vælge. Og kan vi ikke blive 100% enig om, hvor vi skal hen, ja så bliver jeg nødt til at bestemme, hvor vi skal hen. Sådan set er jeg fuldkommen ligeglad med, om det bliver Trysil eller Hafjell.

Det bliver stensikkert, en god tur, uanset hvor vi tager hen. Og hvad siger jeg så til det af mine 3 børn, som er uenig med de andre 2 om, hvor vi skal hen. Jeg må stikke en hvid løgn og forklare, at der var udsolgt på det sted. Vi skal jo booke ret hurtigt, så datoerne passer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.