Udlængsel igen

Nu er grænserne her i Europa ganske langsomt ved at åbne op igen efter den første værste periode med corona. Der opstår små bobler rundt omkring, hvor grænserne mellem nabolande åbner. Fx så var vi jo i Skåne i sidste weekend, hvor vi lejer et hus. Weekenden deroppe i huset, som ligger i en skov, var vidunderlig. Det var rart at komme væk fra byen og de sædvanlige rutiner. At vi kan komme til Skåne, er fint. Men vi kan ikke komme længere.

De åbner efterhånden

Der er andre bobler: De baltiske stater har åbnet grænserne mellem sig. Og jeg har hørt, at i Sydeuropa åbner Bulgarien og Grækenland grænserne mellem sig. Hvis de bobler breder sig, så ser det ud til, at vi snart kan rejse igen. Nogenlunde frit. Og det vil jeg gerne have, sker. Meget hurtigt. Jeg har jo den her udlængsel. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste. Vi vil gerne ud og rejse.Min bedste veninde er for eksempel helt kulret med at komme afsted til London snart, som du kan læse om her.

På ferie, sådan som i ’gamle’ dage. Vi vil opleve noget andet. Se, hvordan tingene er andre steder. Og jeg vil forfærdeligt gerne se, hvordan tingene ser ud i Grækenland.

Grækenland

Jeg har jo efterhånden læst mange artikler om, at Grækenland er en succeshistorie med hensyn til håndteringen af krisen. Det har naturligvis vakt min nysgerrighed. Det er jo et fattigt land. Har der ikke været voldsomme økonomiske problemer i de sidste mange år?

Afbudsrejser en mulighed

Det kunne være meget spændende at komme derned. Jeg har kun besøgt landet for mange år siden. Det var, dengang jeg ikke havde et problem med at rejse når som helst. Det handlede for mig bare om at bruge muligheden, jeg havde med at finde afbudsrejser på Rejsepriser.dk. Og en af dem førte mig til en græsk ø. Der var dejligt. Varmen var måske lige i overkanten. Men det var sådan en solferie, hvor jeg bare lå ved en pool og slikkede solskin og nød dagene. Jeg lærte intet om landet. Det vil jeg gerne nu. Måske fordi jeg egentlig har gode minder fra den tur. Det kunne være spændende at se, hvordan landet har forandret sig over de sidste 15 år. Måske er tingene blevet meget bedre end dengang, hvor jeg var der. Måske er de blevet mere bevidste om miljø og lader ikke bare stå til med cigaretskod og plastikposer på strandene.

Billigt til Grækenland i år

Jeg tror faktisk, at jeg vil bruge lidt tid på at finde rejser og fly til Grækenland. Det behøver ikke at være den samme ø, som jeg var på. Gerne en anden. Eller måske endnu bedre, et sted på fastlandet. Det er der jo ikke så mange, der har erfaringer med. Måske Halkidiki. Hvis det kan lade sig gøre. Jeg ved ikke, om der findes charterrejser dertil. Hvis der gør, så vil jeg bestemt overveje at booke én. Jeg har hørt, at på Halkidiki findes nogle af de bedste strande i hele landet.

Med hvidt sand og turkist vand. Og nåletræer helt ned til vandkanten. Hvidt, turkist og grønt. En flot farvekombination. Helt klart, det er det, jeg skal lede efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *