Vådsliber til knive

Man skulle tro, at min kone er knivkaster. Hun har virkeligt mange af dem i sit køkken. Jeg tænker, at det er noget, hun køber, fordi hun er glad for at lave mad. Helt fra bunden. Der er ikke noget med at købe halvfabrikata eller færdiglavede måltider hjemme hos os. Hun har tysk-producerede knive, som er supergode. De er af stål og kan skære et løg, så en stråle står op. Hun har japanske køkkenknive, som er store, og som bruges, når hun fileterer fisk eller skærer kød fint. Hun har massevis af knive.

Hvorfor de mange knive?

Jeg spurgte hende engang om, hvorfor vi har så mange køkkenknive. Hun fortalte mig, at det er, fordi det er rart at have en god, skarp kniv i hånden, når man laver mad. Hun hader, at tomaten splatter ud, fordi kniven, hun bruger, er sløv.

Det her med, at tomaten splatter, fik mig til at tænke på, om grunden til, at vi har så mange knive i køkkenet, er, at de er sløve, og at hun ikke får dem slebet?
Jeg spurgte hende ikke, om det, men min mistanke gav ligesom mening.
Derfor sagde jeg til hende, at næste gang, hun skal ud med sine veninder, så skal jeg nok stå for madlavningen til ungerne. Hun skal bare nyde at se sine veninder. Og det var hun da taknemlig for.

Sløve køkkenknive

Jeg fik muligheden for at teste hendes knive. Og rigtigt nok. 3 fjerdedele af alle knivene var temmelig sløve. Den sidste fjerdedel, det nyeste sæt, var stadigvæk tilstrækkeligt skarpt. Jeg formåede at splatte en del tomater, så det blev til spaghetti med tomatsovs til børnene. Det var de rigtigt glade for. Men jeg fik noget at tænke over. Enten må hun finde en god skærsliber, eller også må jeg finde en form for slibemaskine. Den japanske slibesten, hun har, ligger stadig i skuffen i sin indpakning. Den bliver ikke brugt. Aha, så er det op til mig at få hendes knive slebet.
Nu er det sådan, at jeg ikke er det mest tålmodige menneske, så det her med at sidde og slibe på forskellige sten med forskellige, grove eller fine flader, det er ikke lige mig. Jeg må finde en maskine, som kan gøre det effektivt og hurtigt.

Vådslibere er bedst til skarpe knive

Så, jeg gik på nettet og kiggede efter slibere. Jeg så, at det er bedst at bruge vådslibere, når man ikke er erfaren med slibning. God information her. Jeg begyndte at læse om forskellige slibere. Vådsliberne, man kan få, kan reguleres i hastigheden. Det er måske fornuftigt nok. Så kan man ligesom bedre styre, hvad der sker. Det har vel også noget at gøre med, hvor hårdt man trykker elementet mod sliberen. Så det, at man kan tage det roligt, men at det alligevel sker hurtigt, tiltaler mig meget. Vi skal jo ikke have afskårne fingre – højst nedslebne negle.

Jeg besluttede mig for en af de mange vådslibere, jeg havde set på nettet. Men først ville jeg lige tjekke med butikken. Så jeg ringede op for at høre om den model, jeg er interesseret i, også er velegnet til at slibe knive. Det var den. Købet er gjort. Og jeg har lært en virkeligt god butik at kende: https://www.dorchdanola.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *