Værd at vide om loftmaling

Det er ikke ofte, et loft skal males, men det kan ske. Måske har du i dit hjem et stilistisk valg, der har resulteret i behovet for at male loftet – eller måske er det ude i din carport, der skal males.

Loftmaling kan fungere som en illusion. Har du lavt til loftet, så kan et lag hvid maling få det til at se højere ud, og dermed gøre dit værelse mere rummeligt. Vil du derimod gøre et lokale hyggeligere, kan du male loftet blåt.

Loftmaling er ikke vidt udbredt, men det er heller ikke uhørt. Her får du tre råd, der kan vejlede dig, når du skal male loft.

Find den rigtige loftmaling

Det er ikke en god idé at købe billig maling, når du skal male noget, der skal holde – slet ikke, når det kommer til loftet. Syntes du, det var hårdt at male din stue? Bare vent, til du prøver loftet!

Jo mindre, du skal stå med malerpenslen løftet over hovedet, desto bedre.

Derfor bør du investere i ordentlig maling af høj kvalitet. Det kan du gøre i specialiserede malerforretninger eller på www.maling.dk. Billig maling kræver nemlig flere lag, og det betyder, at du skal stå og male i længere tid.

Loftmaling er ikke meget anderledes end andre former for maling, og én ting er at male en lodret flade fem gange. Du skal bruge så lidt tid som muligt på at male dit loft, men resultatet skal også være godt.

Undgå hold i nakken eller andre skader

Maling af loft kan være utrolig hårdt, og derfor er det vigtigt at passe på dig selv. Et godt udgangspunkt er at reservere flere dage til projektet, også selvom det er lille. Det er en hård proces, og du passer bedst på dig selv ved at holde flere pauser og arbejde i kortere intervaller.

Du kan evt. opdele loftet i zoner. Dem kan du enten tegne op med en svag blyant eller malertape. Mal med loftmaling i en zone, og hav så bestemt, hvor lang en pause du derefter skal have.

Husk også at bevæge hoved og nakke, så du ikke får hold eller ømme muskler dagen efter. At male loft er hårdt, men du kan selv gøre det lidt nemmere.

Gode råd til maling af loft

Når du maler et loft, maler du med hånden over hovedet og over hjertehøjde, og derfor kan den godt falde i søvn. Sørg for at ryste din arm (uden penslen selvfølgelig) et par gange mindst hvert tiende minut, så blodomløbet kan komme godt i gang.

Sørg for, at du ikke står direkte under penslen. Du vil komme til at dryppe, og har naturligvis dækket gulvet af, men det går ikke, at du får maling i øjnene eller på ansigtet. Maling kan give store skader, hvis du får det i øjnene eller munden.

Når du arbejder med loftmaling, bør du derfor holde arme op og ud. Du vil muligvis få maling på armen, men du mindsker risikoen for at få det på ansigtet eller i håret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.