Vigtigheden af et godt fundament

Et fundament er den del af bygningen, som bærer bygningens vægt. Et godt fundament er derfor af stor vigtighed. Dette for at undgå sætningsskader, revner i huset og at væggene synker. I dag er fundamenterne hovedsageligt lavet af beton. Brugen af beton og korrekt udførelse af fundamentet gør, at der i dag er mindre chance for sætningsskader end tidligere. Da man før i tiden brugte marksten. Udover at man tidligere har brugt forskellige materialer, findes der også forskellige typer af fundamenter. Dette kommer an på hvad bygningen skal bruges til. Og der er således også forskellige fremgangsmåder til hvordan man laver et godt fundament.

Påbegyndelse af nyt fundament

 

Der stilles ikke de samme krav til et fundament i et hus og i en carport. Dette er fordi disse bygninger har forskellige formål. Der er størst krav til husets fundament. Blandt andet fordi det er her man bor. Fundamentet skal derfor kunne isolere mod kulden. Dette gælder både kulde, der kommer nedefra men også udefra. Hvis man vælger selv at kaste sig ud i at lave et fundament, er det vigtig at man planlægger projektet fra start af. Man skal derfor starte med at lave en arbejdstegning, samt finde ud af hvilken slags fundament, der skal laves. Om det er til bolig, carport, garage osv. Når man skal lave et fundament er der to processer man skal igennem. Disse kaldes afsætning og udgravning. Afsætning er arbejdstegningen, som bliver omsat til praksis gennem opmåling. Udgravning er som ordet indikerer udgravningen til fundamentet, som man i afsætningen har målt op til. Det kan aldrig betale sig at spare på materialerne til fundamentet, hvis du ikke har de fornødne penge til det, så kan vi anbefale dig at finde billige lån på nettet, som kan hjælpe mig med at dække udgiften.

Forskellige metoder

Forskellen mellem et fundament til en garage versus et til en carport vil være i metoden. Ved garagen graver man en rende ned i jorden. Denne rende skal fyldes med beton og skal gå mindst 90 cm ned. Man kan herefter tilføje fundament blokke. Disse skal sætte sig og efterfølgende sig fyldes med cement. Nu pudses fundamentet op. Ved en carport kan man i stedet lave et punktfundament. Her laver man huller i jorden og støber kun der hvor stolperne til carporten skal være. Fundamentet til et hus laves via samme metode som til en garage. Her skal man dog være opmærksom på at, der er andre krav. Blandt andet i forhold til bredden af fundamentet. Det vil altid være en god idé at rådføre sig med en fagmand, hvis man er usikker på hvordan projektet skal gribes an.

 

Hvis der allerede har været anlagt et fundament der hvor du skal bygge, så kan du med fordel leje en container til byggeaffald, i stedet for selv at køre alle fundament resterne væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *